Logo Oosterhout Schoon

OOSTERHOUT – De gemeente Oosterhout (Noord-Brabant) staat in de week van 18 tot en met 24 maart in het teken van Oosterhout Schoon. Tijdens deze Oosterhout Schoon Week gaan gemeente, bedrijven, scholen, vrijwilligers en buurtgroepen samen de straat op. De bedoeling is om de buurt schoon te maken. Zoals voorgaande jaren kan iedereen die ook nu weer mee wil doen, zich aanmelden. 

Maart in teken van Afval 
Ook dit jaar staat de maand maart weer in het teken van afval. Zo is de week van 4 tot en met 10 maart de week van de afvalhelden. Deze week worden alle afvalhelden door de gemeente in het zonnetje gezet. Hierbij gaat het van medewerkers bij de afvalinzameling tot inwoners die zich vrijwillig inzetten om Oosterhout zwerfafvalvrij te krijgen. De week wordt op 10 maart afgesloten met een open dag bij de milieustraat en de gemeentewerf van 10.00 tot 16.00 uur.

Oosterhout Schoon Week 
In de week van Oosterhout Schoon zullen scholen, vrijwilligers, buurtgroepen, bedrijven en de gemeente zich inzetten voor de bestrijding van zwerfafval. Daarbij zal de gemeente Oosterhout de schoonmaakacties van de bewoners ondersteunen met gereedschap als knijpers, vuilniszakken en prullenbakken. Tevens wordt er wat lekkers verstrekt voor na het harde werken. 

Na het verzamelen van het afval zullen medewerkers van de gemeente het ingezamelde afval ophalen. Bovendien kunnen scholen voor deze week een aanvraag indienen voor een rondleiding op de milieustraat of voor een gastspreker of voor een vuilniswagen op school. Tevens worden lespakketten beschikbaar gesteld. 

Iets doen voor milieu en klimaat
Indien men mee wil doen aan Oosterhout Schoon Week kan men het opschoonproject aanmelden tot 10 maart op het participatieplatform. Middels doorklikken op de site komt men op de juiste pagina. Tevens kunnen op deze pagina materialen worden aangevraagd. 

Op het moment dat men zich heeft aangemeld met een opruimactie en eigenlijk nog wat buurtgenoten zoekt die mee willen helpen of als buurtgenoten zich willen aansluiten, kan dit door de opruimactie te plaatsen op de pagina en tevens een vraag erbij te stellen voor meer hulp. Tenslotte kan men samen meer voor elkaar krijgen. 

Volgens wethouder Willem-Jan van der Zanden – GroenLinks, met onder meer portefeuille onderwerpen als Duurzaamheid, Warmtetransitie en Afval – is van mening dat iedereen iets kan doen voor het milieu en voor het klimaat. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door de eigen buurt schoon te maken en te houden. 

De gemeente Oosterhout hoopt, door samen zichtbaar de buurt schoon te maken, door deze schoonmaakactie mensen te bereiken, die hier nog niet zo bewust mee bezig zijn. Op die manier hoopt Oosterhout op deze manier dat meer mensen actief bij gaan dragen aan een schonere wereld. Of zoals de wethouder het zei: “Want uiteindelijk krijgen we samen meer voor elkaar”. 

(Bronnen: Oosterhout Schoon Week, Gemeente Oosterhout) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights