Meeloopdag

Op donderdag 28 maart 2024 kunnen geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen bij verschillende basisscholen en middelbare scholen in Lelystad. Door een ochtend “in de klas te komen” kunnen zij zelf ervaren of een baan in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs bij hen past. De dag begint met een ontbijt in het stadhuis, geopend door de wethouder, waarna de meeloopdag van start gaat.

De dag wordt afgesloten met een presentatie door Windesheim over het zij-instroomtraject voor het basisonderwijs. Met deze meeloopdag streven de gemeente Lelystad, de besturen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs Porteum en Aeres VMBO ernaar om meer mensen te enthousiasmeren voor een baan in het onderwijs.

‘Een initiatief als Kom in de klas is een mooi voorbeeld van een gezamenlijke aanpak om het lerarentekort terug te dringen’, aldus wethouder Dennis Grimbergen. ‘Een leerkracht zijn is zoveel meer dan goed onderwijs geven. Het gaat over passie, aandacht en ontwikkeling én een fijne werkomgeving. Door letterlijk de deuren te openen, kunnen de mensen dit zelf ervaren’.

Ervaar het zelf
Inwoners van Lelystad en omstreken die een carrière in het onderwijs overwegen, kunnen hun hart ophalen tijdens de meeloopdag op donderdag 28 maart. Het is een unieke kans om in de praktijk te ervaren hoe het is om voor de klas te staan en wat er bij het vak komt kijken. Denk daarbij aan het meekijken met de leerkracht in de klas en meedraaien met het programma.

Aandacht lerarentekort
Landelijk is er sprake van een lerarentekort. Ook in Lelystad. Het doel van de meeloopdag is professionals te enthousiasmeren voor het onderwijs door hen zelf te laten ervaren wat het vak inhoudt.

Het onderwijs heeft naast flinke uitdagingen juist ook veel moois in huis, zoals sterke en betrokken leerkrachten, eigentijdse onderwijsconcepten en enthousiaste leerlingen. Juist dat willen de scholen op deze dag onder de aandacht brengen. 

Aanmelden voor Kom in de klas
En dat kan door het te laten beleven en ervaren. Inwoners met een afgeronde hbo-bachelor, wo-opleiding of professionals die zich willen omscholen kunnen zich tot 17 maart 2024 aanmelden via www.lelystad.nl/komindeklas

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 01.03.2024

Ook te lezen via Dagblad Lelystad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights