Stadhuis met herfstblad

In de loop van dit jaar starten de werkzaamheden voor de herinrichting van Stationsgebied Oost. Onderdeel van de plannen voor het vernieuwde stationsgebied is de verplaatsing van de autoweg op de Middenweg. Om deze autoweg te kunnen verplaatsen, verwijdert de gemeente tussen 6 en 8 maart 2024 de bomen langs de Middenweg. De bomen die gezond zijn en die opnieuw geplant kunnen worden, plaatst de gemeente in de nieuwe situatie terug in het gebied.

Gebied Stationsplein 
In de nieuwe situatie ligt de Middenweg dichter tegen het spoor aan. En komt op de plek waar de autoweg nu ligt, een busbaan. De bomen die straks opnieuw geplant worden, maken samen met nieuwe bomen deel uit van de vergroening van het toekomstige stationsgebied.

Op het Stationsplein komen grote plantvakken met bestaande en nieuwe bomen, gras en vaste planten, met rondom brede zitranden. Rond het eilandbusstation wordt extra groen toegevoegd in de vorm van bomen, plantvakken met vaste planten en hagen. Langs de wegen komen bomen en een kruiden- / grasmengsel.

Werkzaamheden van 6 t/m 8 maart tussen 21.30 en 5.00 uur
De werkzaamheden om de bomen te verplaatsen en weg te halen zijn van 6 tot en met 8 maart. Hiervoor wordt de weg tijdelijk afgesloten. Overdag is het druk op de Middenweg. Daarom worden de werkzaamheden tussen 21.30 uur en 05.00 uur uitgevoerd.

Middenweg blijft bereikbaar voor bestemmingsverkeer
Het gebied blijft in beide richtingen bereikbaar voor bussen en hulpdiensten. Aanwonenden en ondernemers kunnen vanaf de Ziekenhuisweg/Middendreef (zuidkant) over de Middenweg rijden. Dit geldt ook voor verkeer van en naar de Zilverparkgarage, het Reaalhof en de coffeeshop.Verkeersregelaars regelen het verkeer. De Middenweg blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Omleiding voor overig verkeer
De autoweg is voor verkeer zonder bestemming in het gebied afgesloten. Borden leiden het verkeer vanaf de Middendreef om via de Ziekenhuisweg, Lindelaan en Agorabaan. Verkeer vanaf de Visarenddreef rijdt via de Stationslaan, Agorabaan en Lindelaan.

(Bron: Persbericht gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 26.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights