Verkiezingen Democratie

OPINIE – Als minister heb je al een fantastische baan, dito salaris, veel vakanties en veel gesprekken in de buitenlucht. Makkie dus, maar daarna wordt het alleen maar… ehhh ehhh… anders. Zo kan je als minister ineens EU-commissaris zijn met klimaat zonder dat je er iets van hoeft te weten. Weer een makkie en met een beetje geluk kan je ineens herkozen worden zonder dat de lidstaten wat aan klimaat hebben gedaan. Sterker nog, de fossiele subsidies gaan gewoon door. Het blijft een ‘piece of cake’. 

Ministeriële planning voor na het ministerschap 
Of je bent minister geweest, met een auto met chauffeur en nooit zelf hebt gereden. Ondanks dat je nog nooit zelf in een trein hebt gezeten, ben je ineens de baas van de NS. Niet dat al het OV ineens beter loopt, maar toch weer een makkie. Nieuwe sprinters aangekocht, maar de meeste rijden nog niet wegens een ‘foutje’. 
Sommige ministers stappen op en dan hoort men een tijdlang niets. Nu blijkt hij ineens in Singapore te zitten, ‘of all places’. 

De volgende is wel iets moeilijker. Ben je een tijd lang minister van Financiën geweest en krijg je de baan van VN-commissaris voor de opbouw van Gaza. Ja, ‘that’s tough’. Is er straks nog een Gaza en wat heb je dan te zeggen? Waarschijnlijk gebeurt er niets zoals altijd gebeurt bij de zionistische terroristen. Maar je hebt van je ‘thuisland’ een bruidsschat van 5 miljoen meegekregen. Daar kan je niet eens 1 medisch centrum opbouwen. Er is veel nodig en moet je als voormalig minister van Financiën gaan bedelen. In ieder geval kent men de klappen van de zweep. Maar er is veel meer nodig, miljarden en miljarden, voor Gaza.
Waarschijnlijk zal het moeilijk worden om als ex-minister van Financiën te moeten bedelen voor geld voor de opbouw van Gaza. Zeker met in het achterhoofd wetend, dat 1. er altijd tegenwerking zal zijn en 2. het mogelijk naar de verkeerde zakken zal gaan en 3. de vraag is hoe lang iets stand zal houden.  

De clash der giganten
Maar de clash moet nog gaan komen. En dat gaat gebeuren als Mark Rutte baas wordt van de Navo en Geert Wilders premier. De een zal blijven staan voor Oekraïne en de ander schijnt Poetin op zijn Facebook lijst te hebben staan. Als dat niet gaat knallen dan weet ik het niet meer. 
In een bericht op Wel.nl was te lezen dat de aanval op de mogelijk nieuwe premier reeds begonnen was. Frans Timmermans had het voortouw genomen en in een toespraak gezegd dat Geert Wilders een Poetin-bewonderaar is. Volgens de site is dat niet origineel, “ … want Wilders heeft al jarenlang laten blijken dat hij een bewonderaar van Poetin is … “ De beoogde nieuwe premier zou zelfs in 2016 vriendschap hebben gesloten met Rusland. Maar ook andere PVV-leden proberen gaten te schieten in de militaire steun van Nederland op Oekraïne. 

Maar de beoogde nieuwe baas van de Navo kreeg hulp van zijn (nieuwe) collega, Ursula von der Leyen, die de voorzitter van de Europese Commissie is. In een artikel in de Volkskrant staat te lezen dat mevrouw Von der Leyen een waarschuwing gaf, daar ze van mening is dat PVV-leider Geert Wilders en Marine Le Pen ( Rassemblement National) vrienden van de Russische president Poetin zijn, die van plan zijn om de EU te willen vernietigen. 
Nu zie ik niet zo snel dat Europa of de EU vernietigd zal worden, want daarvoor hebben we natuurlijk de Navo en die zal Europa en de EU wel beschermen. Natuurlijk mits hij genoeg geld, wapens en manschappen krijgt van de lidstaten. Weer iemand die moet bedelen.  

Terug naar de clash der giganten. Hiermee wordt niet tussen het oostpact en het kapitalistische en koloniale westen bedoeld, maar de nieuwe beoogde premier van Nederland en de nieuwe beoogde Navo-baas.  
De een wil de gehele schatkist aan Oekraïne schenken met al het defensieapparaat maar moet dan wel steeds bij alle Navo-lidstaten gaan bedelen. En dus waar begint zo iemand? Bij het ‘thuisland’. 
Maar wie komt hij daar tegen? Juist de winnaar van de verkiezingen en de grootste partij. Geert Wilders. En die is absoluut niet pro-Oekraïne maar meer pro-Poetin. 

Ursula von der Leyen – die ook op zoek is naar een tweede termijn als voorzitter van de Europese Commissie – nam maar meteen een stap in de richting van wat men wil. Volgens haar moeten de Europese verkiezingen in juni gaan over het behoud van de democratie, de rechtsstaat en de vrede in Europa.
Nu weet ik niet of mevrouw Von der Leyen vaak op haar mobiel kijkt of de krant leest, maar echt vrede is er niet in Europa. En dan durf ik nog niet te spreken over de democratie als er van die fossiele organisaties zijn met een vetorecht en permanente leden. En dan moet ze zeker verder gaan in de trant als er geschreven staat in de Volkskrant. Ze geeft aan dat de tegenstanders Europa kapot willen maken. Met tegenstanders bedoelt ze “ … Poetin en zijn vrienden, of ze nu van de AfD zijn, of het Marine Le Pen of Geert Wilders of andere extremistische krachten … “  

Politiek wordt steeds ‘gezelliger’, vindt u niet? Belangrijk is wat voor kabinet er gaat komen in Nederland en of Geert Wilders zijn kabinet Wilders I gaat krijgen. Als dit gaat gebeuren, gaat er veel veranderen in Nederland, maar zeker ook in Europa en de wereld. Ondertussen heeft het Duitse leger al een voorschot genomen op de Derde Wereldoorlog die in 2025 zal uitbreken. 

Door al die spotjes, praatprogramma’s en politici en militairen die ‘zeuren over’ uitbreiding van het militaire apparaat en dat we minimaal op 2 procent moeten zitten, worden we klaargestoomd voor een oorlog. En alle kanten worden we de oorlog ingezogen in Oekraïne. Daarentegen is niemand die opstaat en zegt aan de kant van de Palestijnen te staan en de Palestijnen het recht van verdediging te gunnen en wapens te sturen.  

(Bronnen: WEL, Volkskrant, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights