Groen Traineeship

Onder jongeren heerst klimaatstress; er wordt zelfs gezegd dat het bij één van de 5 jongeren voorkomt. Hierbij speelt met name het gevoel van machteloosheid een rol. Landschapsbeheer Flevoland wil de jongeren handvatten bieden om deze stress om te kunnen zetten in actie. Dit kan men doen middels het Groen Traineeship. 

Nature Impact Days 
De trainees organiseren in 3 maanden – onder begeleiding van Landschapsbeheer – de Nature Impact Days. Hierbij gaat het om een weekend vol natuurklussen die écht impact hebben. Georganiseerd door jongeren, voor jongeren. 

Volgens Jeroen Reinhold van Landschapsbeheer Flevoland zijn de jongeren ondervertegenwoordigd in de groep van groene vrijwilligers. Hiervoor heeft men 3 redenen gevonden uit onderzoek. 

Men heeft er nog niet over nagedacht of het is nog nooit eerder gevraagd aan de jongeren of de jongeren hebben er geen tijd voor. Men wil via Het Groen Traineeship en de Nature Impact Days in ieder geval 2 van de 3 ‘redenen’ aanpakken. 

Alles wordt samen georganiseerd met de bedoeling om minimaal 2 van de 3 punten aan te grijpen. De eerste is om de jongeren te laten nadenken over groen vrijwilligerswerk en ten tweede ze te laten helpen bij de natuurklussen die er echt toe doen.  

Taal spreken van de jongeren 
Het zijn juist de jongeren die de taal van de jongeren spreken. Dat is waarom het van groot belang is om ze te betrekken bij het werven en organiseren van de Nature Impact Day. Dit gebeurt natuurlijk onder begeleiding. 

Hierbij worden de jongeren ondersteunt met trainingen over onder meer over storytelling, denken in vrijwilligersreizen, het organiseren van een natuurklus. Tevens gaan ze op pad met collega’s om meer te leren over de natuur in Flevoland. 

Aanmelden via site 
Op woensdag 6 maart zal Het Groen Traineeship starten, wat daarna elke woensdag zal plaatsvinden op het kantoor van Landschapsbeheer Flevoland (Botter 14 03) . Dit zal doorgaan tot en met 19 juni. 

Daarna worden de Nature Impact Days georganiseerd in het weekend van 14 tot en met 16 juni. Aanmelden gaat via de site van Het Groen Traineeship . De wervingstijd is kort en daarom is het van groot belang te weten dat met minder dan 8 aanmeldingen Het Groen Traineeship niet zal doorgaan.

Voor meer informatie of men met vragen zit, kan men terecht bij Josanne Ruitenburg via mail ruitenberg@landschapsbeheer.net . Tevens kan men bellen naar het kantoor van Landschapsbeheer Flevoland (0320 – 294939). 

(Bronnen: Landschapsbeheer Flevoland, Flevopost)

Henny AJ. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 17.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights