Amandelboom

HARDERWIJK – Harderwijk brengt de Nationale Boomfeestdag, gevierd op woensdag 6 maart, dit jaar muzikaal tot bloei met een landelijk lijflied, geschreven door Joost Speelman (Speelman & Speelman), in samenwerking met de Popschool Harderwijk.

Plant een Boom 
Onder de titel ‘Plant Een Boom’ zal deze vrolijke noot bewustzijn creëren, spelenderwijs bijdragen aan de noodzaak van duurzaamheidseducatie en de feestelijke activiteiten in de week tussen 4 t/m 8 maart omlijsten. Maar stiekem gonst het nummer nu al door de klaslokalen.

Waarmee we niet alleen verzekerd zijn van een groeiend bewustzijn voor onze leefomgeving, we weten hierdoor ook dat alle kinderen, juffen en meesters het lied mee zullen zingen als ze op woensdag 6 maart met elkaar de handen uit de mouwen steken om de toekomst te planten.

Nieuwe bomen 
Samen met wethouder duurzaamheid Martijn Pijnenburg en niemand minder dan televisie
presentator Tim Hogenbosch plaatsen 350 leerlingen uit groep 8, van 12 verschillende basisscholen, deze dag maar liefst 175 nieuwe bomen vol leven en zuurstof. Want, zo luidt het nummer van Speelman: Als iedereen een boom plant, hebben wij een bos erbij.

Ook leerlingen uit de groepen 6 en 7 gaan deze Boomfeestweek op pad met de boswachter, aan het werk met de beheerders en aan de slag met leuke en waardevolle lespakketten, aangeboden door De Hortus, stichting Natuur- en duurzaamheidseducatie en de gemeente Harderwijk.

Om alle kinderen te laten opgroeien met bomen tekende de gemeente Harderwijk in 2017 een intentieverklaring, waarmee zij waarborgen dat zoveel mogelijk leerlingen een eigen boom planten in de tijd dat ze op de basisschool zitten. Daarbij wil zowel de gemeente als De Hortus eraan bijdragen dat leerlingen enthousiast worden gemaakt voor de natuur en kennis maken met het grote belang van bomen in hun leefomgeving.

“Dat noem ik nou een buitenkans”, aldus Speelman.

(Bron: Persbericht Bomendag) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 16.02.2024

Ook te lezen via Dagblad Nunspeet, Zeewolde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights