Sportspullen (© Sportbedrijf Lelystad) Sportmaterialen

Sportbedrijf Lelystad organiseert elk jaar Scholierensport. Dit is dé mogelijkheid om te ontdekken welke sport het beste bij iemand past en men leuk vindt. Op de site van Sportbedrijf Lelystad kan men de cursussen en sportactiviteiten vinden die de sportaanbieders in Lelystad aanbieden tijdens Scholierensport 2024. 

Scholierensport 2024
In de maanden maart, april, mei en juni 2024 zullen de sportactiviteiten plaatsvinden. De cursus kost 4 euro per cursus. Het is een manier om de sporten te ontdekken die de sportaanbieders in Lelystad bieden.  

De kinderen kunnen al een voorproefje nemen om te zien welke sport het beste past, door de sportwijzer na te gaan. Door een keuze te maken middels deze sportwijzer kan het kind of jongere via Scholierensport de indicatie waarmaken.

Scholierensport is het sportstimuleringsprogramma onder alle kinderen / jongeren van het basis- en voortgezet onderwijs in Lelystad. Dit om (nieuwe) sporten te ontdekken. Voor vragen over inschrijven of Scholierensport kan men mail sturen naar Anderea Bekkers (a.bekkers@sportbedrijf.nl) . 

Officieel van start 
Het eerste boekje van Scholierensport 2024 werd op maandag 12 februari tijdens de gymles van groep 4 en 5 op de basisschool De Finnjol uitgereikt. Met Scholierensport wil SportBedrijf Lelystad scholieren met een extra zetje in beweging krijgen. 

Sporten en bewegen is belangrijk voor kinderen en jongeren, heeft een positieve invloed op het emotionele welzijn. Hierbij moet men vooral denken aan het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde. 

Om meer in te zetten op bewegen kan men gaan sporten bij een sportvereniging. Hierdoor worden meestal ook vrienden bij de club gemaakt. Tevens wordt ervaren wat samenwerken betekent en leert men wat wel en wat niet mag.

De stad Lelystad scoort onder het gemiddelde als het gaat om gezondheid, vitaliteit en voeding onder schoolkinderen. Met Scholierensport is er weer een uitdagend aanbod om kinderen te laten kennismaken met verschillende sporten en daardoor het bewegen te stimuleren. 

Het boekje Scholierensport wordt in de week van 12 februari verspreid onder de basisscholen in de Lelystad. Men kan zich op de site van Sport in Lelystad inschrijven voor de verschillende sportactiviteiten. Op die site staan ook 128 sportactiviteiten.

(Bronnen: Sportbedrijf Lelystad, Sport in Lelystad, Flevopost, Kidsproof Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.02.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights