Palestijns Nieuws

NEDERLAND – Nederland moet stoppen met uitvoer onderdelen F35. Het Gerechtshof Den Haag heeft Oxfam Novib, Vredesbeweging PAX Nederland en The Rights Forum in het gelijk gesteld in het kort geding dat door de partijen was aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De 3 partijen hebben geëist dat Nederland de uitvoer van onderdelen van de F-35 naar de bezetter van Palestina verbiedt. Volgens de partijen zouden de F-35’s bijdragen aan (mogelijke) genocide en grootschalige schendingen van het oorlogsrecht in de Gazastrook. 
Het Hof is hierin meegegaan en beveelt de Staat om een eind te maken aan de verdere uitvoer van de onderdelen. De uitvoer moet binnen 7 dagen zijn stopgezet. (Bronnen: Rechtspraak, Telegraaf, Zwolle4Palestine, Africa4Palestine (Instagram)).   

GAZA – Twee gevangenen ‘gered’. Volgens de bezetter hebben veiligheidstroepen zondagnacht 2 gevangenen gered die gevangen werden gehouden door Hamas. Hierbij zijn tientallen Palestijnen gedood. De militaire woordvoerder van de bezetter heeft gemeld dat men al ‘lange tijd’ bezig was met de redding van de 2 uit Rafah. De twee gevangenen zouden op 7 oktober uit kibboets Nir Yitzhak zijn gehaald en gevangen gehouden zijn in een appartement op de 2e verdieping in Rafah. (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Palestijnen gedood in Rafah. Bij een gecombineerde lucht- en zeeaanval op Rafah zijn 48 Palestijnen gedood. De luchtaanvallen hebben plaatsgevonden terwijl mensen sliepen in Rafah, de voormalige ‘veilige’ stad in het zuiden van Gaza. Volgens gegevens van VN-functionarissen en Joe Biden zou een offensief in de stad, waar ongeveer 1.3 miljoen Palestijnen schuilen, leiden tot een bloedbad. (Bron: Middle East Monitor) 
Andere bronnen op Instagram hebben gemeld dat de bezetter de meest barbaarse bombardementen op Rafahheeft losgelaten. Hierbij werden huizen en moskeeën aangevallen en zouden er al minstens 109 mensen zijn gedood, inclusief kinderen. (Bron: Instagram) 

GAZA – Verklaring bewoners van Rafah. In een verklaring uitgegeven door de families van Rafah en ontheemde inwoners van Gaza wordt aangegeven dat men onder geen enkele omstandigheid Rafah zal verlaten. De mensen hebben besloten om óf er te sterven óf als overwinnaar naar hun huizen terug te keren na de oorlog. Daarnaast worden alle wereldmachten opgeroepen om krachtig op te treden om de agressie te beteugelen, de bloedbaden te stoppen en de catastrofe in Rafah te voorkomen. De Gazanen zullen niet accepteren om terug te keren en te vertrekken en de mensen van Rafah, die de anderen hebben verwelkomd, hun harten en hun huizen hebben geopend en eten, kleding en drinken hebben gedeeld, om ze alleen te laten. (Bron: Instagram) 

GAZA – Velen gedood en gewond in Rafah. Een raket van de bezetter heeft 100 Palestijnen gedood en 300 gewond in Rafah. Raketten van de bezetter zijn sinds maandagochtend bezig met aanvallen op verschillende delen van Rafah. Volgens berichten zijn er ondertussen bijna 100 Palestijnen gedood en minstens 300 gewond, waaronder veel vrouwewn en kinderen. Veel Palestijnen, waaronder kinderen, zijn vermoord en anderen raakten gewond, toen het bezettingsleger een raket afvuurde op een tent waar ontheemde gezinnen in Rafah schuilden. (Bron: Imemc News) 

WEST BANK – Vrouwelijke Palestijnse journalist verbannen naar Gaza. De Palestinian Prisoners Society heeft laten weten dat het bezettingsleger een vrouwelijke journalist van de West Bank naar de verwoeste Gazastrook heeft verbannen. De journaliste, Seeqal Yousef Qaddoum (51 jaar) was een maand eerder ontvoerd bij een illegale wegversperring bij Ramallah. Ze was geboren in de Gazastrook, maar woonde al vele jaren in het dorp Al Shiokh, ten noorden van Hebron. De journaliste is van een van de bezettingsgevangenissen overgebracht naar de Kerem Shalom grensovergang, waarna ze naar de verwoeste kustenclave werd verbannen. (Bron: Imemc News) 

GAZA – Tientallen vrachtwagens voor Gaza geblokkeerd. Tientallen bezetter-demonstranten hebben maandag gedemonstreerd bij de Nitzana-grensovergang (Egypte – gestolen Palestijns land). De bedoeling was om de vrachtwagens met hulpgoederen op weg naar de belegerde Gazastrook te blokkeren. Wederom werd de blokkade georganiseerd door de Tzav 9-beweging en er was een toespraak van de militaire woordvoerder Daniel Hagari. (Bron: Middle East Eye).   

GAZA – Op zoek naar eten in GAZA – Om de omvang van de honger te begrijpen, hierbij een verhaal van Motasem, een journalist in Gaza. Het is geen fictie of een verhaal, het is de dagelijkse waarheid. Hij is in het weekend middels een vier uur durende rondreis door de stad op zoek geweest naar voedsel. Helaas heeft hij niets gevonden. Hij ging terug naar zijn gezin met 8 kinderen, met drie zakjes koekjes, die 7 dagen verborgen gebleven zijn. Zijn oudste zoon bracht een pakket koekjes en ingeblikt voedsel van het laatste hulpkonvooi. Het konvooi bestond uit 4 vrachtwagens met 2.000 pakketten. In de Salaheddin-straat, in de buurt van de wijk Al Zaytoun, stonden 100.000 uitgehongerde mensen te wachten. Motasem moet voor zorgen voor zijn uitgebreide familie van 59 mensen. Hieronder zijn neven en nichten waarvan de ouders en broers en zussen zijn gedood of gewond tijdens de aanhoudende genocide. Het voedselpakket was genoeg voor slechts 2 dagen met 1 maaltijd per dag. (Bron: Persoonlijk contact met Motasem)   

MONDIAAL – HRW zou met een rapport over 7 oktober komen. Human Rights Watch (HRW) in het gebied van de bezettingsmacht had het plan om te komen met een rapport over 7 oktober en de vermeende ‘wreedheden van Hamas’, maar heeft geen bewijs gevonden van onthoofde baby’s of verkrachting van vrouwen. HRW in het bezettingsgebied heeft druk uitgeoefend op de rechtengroep om het rapport uit te brengen, zonder verwijzingen naar bewijsmateriaal. Echter het hoofdkantoor in Washington heeft er op gestaan om dit niet te doen. De beide bureaus hebben een compromis gevonden om het rapport uit te brengen zonder melding te maken van de onthoofde baby’s of de verkrachting van vrouwen. De bezetter doet alles om zijn genocide in Gaza te rechtvaardigen. (Bron: Persoonlijk contact met Motasem)   

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency /12.02.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights