Palestijns Nieuws

GAZA – Geen steun VN gedwongen ontheemding Rafah. Vrijdag hebben de VN gemeld dat hoewel de bescherming van burgers in Rafah essentieel is, gedwongen massale ontheemding vermeden moet worden. Het bericht kwam als reactie op de plannen van de bezetter om de regio te ontheemden, zodat een strategische overwinning op Hamas makkelijker zou kunnen worden. VN-woordvoerder Stephane Dujarric gaf aan dat de VN zich zorgen maken over het lot van de burgers in Rafah. (Bron: Middle East Eye) 

GAZA – Vermist meisje van 6 dood gevonden. Zaterdag hebben Palestijnen het lichaam gevonden van het Palestijnse meisje Hind Rajab, van 6 jaar oud. Ze is gevonden in een auto waarop door de bezetter het vuur was geopend. Dit gebeurde 12 dagen geleden en de oom en de tante van het meisje, met hun 3 kinderen, kwamen onmiddellijk om het leven. Plaats van de aanval was Tal Al-Hawa-gebied. Hierbij zijn ook 2 medici om het leven gebracht. (Bron: Imemc News)  

GAZA –  Steeds meer ziekenhuizen geraakt. Een Nederlandse arts van het Rode Kruis in Gaza vertelde aan RTL Nieuws hoe erg de situatie is in Gaza. Elke dag worden bombardementen uitgevoerd door de bezetter op Gaza, waarbij steeds meer ziekenhuzien geraakt worden. De arts gaf aan dat er van de 36 ziekenhuizen er nog 14 over zijn. Met de dag wordt het erger en er is aan alles een tekort. (Bron: RTL Nieuws)  

PALESTINA – UNRWA heeft 80 procent van financiering verloren. Zonder enig bewijs van de beschuldigingen van de bezetter is UNRWA 80 procent van haar financiering kwijtgeraakt. Ondertussen wordt de bezetter nog steeds gefinancierd door westerse regeringen, ondanks het feit dat het Internationaal Gerechtshof voldoende bewijs heeft gevonden om te concluderen dat genocide, de ergste misdaag tegen de menselijkheid, plausibel is. USA, EU, Duitsland, Zweden, Japan, Frankrijk, Zwitserland, Canada, Nederland, UK, Italië, Australië, Oostenrijk, Finland, IJsland, Estland hebben hun financiering stopgezet. (Bron: Instagram, UNRWA)

GAZA – Hamas moet partner zijn voor vrede. Michelle O’Neill, eerste minister van Noord-Ierland heeft gemeld dat Hamas uiteindelijk toch een partner moet zijn voor vrede, ondanks dat velen het als een terroristische organisatie zien. Er kan alleen maar een einde komen aan het conflict door een dialoog en dat op dezelfde manier als dat gebeurde in de strijd tussen de IRA en de Britse regering. Ook de IRA werd beschouwd als een terroristische organisatie waar men niet mee kon en wilde praten. (Bron: Middle East Eye) 

PALESTINA – Grootmoeder ontvoerd en mishandeld. Een grootmoeder uit New Orleans is door de troepen van de bezetter op de West Bank ontvoerd en geslagen. Samaher Esmail is opgegroeid in New Orleans en was in haar huis in Silwad waar ze door de bezettingsmacht is ontvoerd. Haar zoon meldde het bericht op X dat zijn moeder was ontvoerd, geblinddoekt en handboeien omgedaan. De hulp van de Amerikaanse ambassade in Al Quds is ingeroepen. (Bron: @wdsu6) 

GAZA – Opdracht voor etnische zuivering Rafah. Na 4 maanden durende genocide in Gaza, heeft de premier van de bezetter het bezettingsleger de opdracht gegeven om plannen te maken voor de etnische zuivering van ruim 1.2 miljoen Palestijnen uit het extreem drukke Rafah. Dit bericht komt na het bezoek van Antony Blinken aan de bezetter, wat wijst op groen licht. Honderdduizenden Palestijnen hebben geprobeerd de bombardementen in Gaza te ontsnappen, door naar Rafah te vluchten. Ondertussen wordt de gehele bevolking van 2.3 miljoen mensen geconfronteerd met verhongering en mogelijke hongersnood. Als de etnische zuivering van Rafah door zou gaan, zou dit leiden tot een nieuwe golf van massamoorden op Palestijnen. (Bron: BDS National Committee)

GAZA – Beit Hanoun Ziekenhuis compleet verwoest. Op Instagram zijn beelden te zien van Middle East Eye over de staat van het Beit Hanoun Ziekenhuis in het noorden van de Gaza enclave. Het ziekenhuis moest al haar activiteiten op de 4e dag van de oorlog tegen Gaza reeds staken wegens directe aanvallen op de omgeving door de bezettingstroepen. Het ziekenhuis is compleet verwoest. Voor de verwoesting fungeerde het ziekenhuis als een belangrijke zorgverlener voor 50.000 tot 60.000 inwoners van Beit Hanoun. (Bron: Middle East Eye)

MONDIAAL – Leerstoel middelbare school instrument bezetter. Voormalige leerlingen van de Herzlia High School in Kaapstad hebben hun bezorgdheid geuit dat de leerstoel dient als rekruteringsinstrument van het bezettingsleger. Het schijnt dat de faculteit en de directeur van de school en gastsprekers studenten hebben aangemoedigd om dienst te nemen in het bezettingsleger dat tegen Palestina vecht. Vaak komen soldaten vertellen hoe het is om in het bezettingsleger te zitten. Veel docenten hebben in het IDF gezeten. Terwijl men niet de woorden uitspreekt om in de IDF te dienen, is dat toch de boodschap aan de leerlingen. Ondertussen is bekend geworden dat duizenden buitenlanders naar de bezetters zijn gegaan, alleen is het niet duidelijk hoeveel vanuit Zuid-Afrika. (Bron: Middle East Eye)   

WEST BANK – Palestijnse jongen verscheurd door aanvalshond. Bezettingstroepen hebben een militaire hond vrijgelaten tijdens een arrestatieoperatie in het vluchtelingenkamp Balata bij Nablus. Volgens ooggetuigen is een vierjarige Palestijnse jongen aangevallen door de aanvalshond van de bezettingsmacht. De jongen, Ibrahim Hashash, werd het slachtoffer van de gruwelijke aanval toen de militaire hond werd vrijgelaten. De hond werd vrijgelaten in het huis van de familie Hashash en viel de jongen brutaal aan, scheurde zijn kleren en beet hem herhaaldelijk, waardoor hij ernstig gewond raakte. (Bron: Middle East Monitor) 

LIBANON – Drone-aanval op auto ten noorden van Saida. Zaterdagmiddag heeft een drone van de bezettingsmacht een aanval uitgevoerd op een burgerauto in Jadra. Dit is een Libanese stad ten noorden van Saida en vele kilometers van de grens. Bij de onbeschofte aanval vonden 3 mensen de dood en zijn anderen gewond geraakt. Het zogenaamde doelwit, een “Palestijnse figuur”, heeft de aanval overleefd. De 3 doden waren geen doelwit, maar louter omstanders. Volgens de correspondent heeft de drone aanvankelijk één raket op de auto afgevuurd, maar vuurde later er nog een af op de omstanders. (Bron: Al Mayadeen) 

GAZA – Nasser Medical Complex belegerd en gebombardeerd. Op de 127e dag van de genocide in Gaza hebben de bezettingstroepen de aanvallen op het belegerde Nasser Medical Complex in Khan Yunis opgevoerd. Er waren tientallen Palestijnse martelaren te betreuren en raakten vele anderen gewond als gevolg van de voortdurende gewelddadige lucht- en artilleriebeschietingen op verschillende delen van de kustenclave. Woordvoerder Ashraf al-Qudra, van het ministerie van Volksgezondheid, heeft gemeld dat de IOF het Nasser Medical Complex in Khan Yunis als doelwit heeft gekozen door zwaar vuur te openen op de poorten, gebouwen en binnenplaatsen. (Bron: Al Mayadeen)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency /10.02.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights