Apartheid regime (© Imemc News)

Demonstratie – Doneren – Sharen

#StopdeBezetting 

DEMONSTRATIE 

 • Donderdag 8 februari Den Haag Sit-In Centraal Station 18.00 uur
 • Vrijdag 9 februari Amersfoort Sit-In Centraal Station 18.00 uur 
 • Zaterdag 10 februari Utrecht Domplein Solidariteit for Gaza 13.30 uur 
 • Zondag 11 februari Amsterdam Auto-mars  
 • Zondag 11 februari Groningen Grote Markt Free Palestine Now!  14.00 uur
 • Zondag 11 februari Enschede Stationsplein Solidariteit for Gaza 14.00 uur 

Let op: 

 • houd het netjes
 • toon respect voor de ander
 • meldt de demonstratie vooraf aan 
 • laat je niet uit de tent lokken 

DONEREN

Slachtoffers van het geweld in Gaza hebben medische zorg nodig. Artsen zonder Grenzen ondersteunt ziekenhuizen en doneert goederen 

 • Doneer voor Gaza via de site van UNRWA : Noodoproep voor Gaza UNRWA roept op tot onmiddellijke toegang tot humanitaire hulp en dringende financiering voor voedsel en non-food artikelen voor Palestijnse vluchtelingen in nood. Dit moment vraagt om actie. Laten we verenigd staan voor de mensheid en de broodnodige hulp bieden aan degenen die deze het meest nodig hebben.
 • Doneer voor Gaza via de site van Anera.  Er is sprake van een humanitaire catastrofe in Gaza. Vóór 7 oktober was ongeveer 80% van de ruim twee miljoen inwoners van Gaza afhankelijk van humanitaire hulp. Nu heeft bijna elke bewoner dringend hulp nodig. Anera levert momenteel voedsel-, water-, medicijnen- en hygiëne pakketten aan degenen in Gaza die door de oorlog ontheemd zijn geraakt.
 • Doneer voor Gaza via de site van MAP. Medische Hulp voor Palestijnen (MAP) zet zich in voor de gezondheid en waardigheid van Palestijnen die onder bezetting en als vluchtelingen leven.MAP biedt onmiddellijke medische hulp aan mensen in grote nood, terwijl ze ook lokale capaciteit en vaardigheden ontwikkelen om de ontwikkeling van het Palestijnse gezondheidszorgsysteem op de lange termijn te garanderen.
 • Doneer voor Gaza via de site van Oxfam Novib. Geen water, voedsel, elektriciteit en brandstof. Gaza is volledig geblokkeerd. 2,2 miljoen mensen kunnen geen kant op. Burgerlevens zijn in gevaar en de wanhoop is groot. De escalatie van het conflict heeft al duizenden levens geëist in Israël en Gaza. Nog eens duizenden mensen raakten gewond. Het aantal slachtoffers blijft toenemen 
 • Doneer voor Gaza via de site van CARE Nederland. Het geweld dat zich sinds 7 oktober in Israël en Gaza afspeelt, treft miljoenen onschuldige burgers. Mensen hebben NU hulp nodig! CARE kijkt verontrust naar het escalerende geweld in Israël en Gaza, dat de komende tijd waarschijnlijk niet af zal nemen en potentieel naar omringende landen zal verspreiden. Wanneer het geweld aanhoudt, zal de prijs die burgers moeten betalen alles overtreffen dat we in de afgelopen decennia hebben gezien.
 • Doneer voor Gaza via de site Geef voor Gaza via CARE Nederland. Kom en help mee om geld in te zamelen voor Gaza.  Site aangemaakt

SCHRIJF MEE 

 • Dringend: Stuur vandaag nog een mail naar uw gemeenteraadslid en zorg dat de vraag voor een permanent staakt-het-vuren in Gaza in de gemeenteraad terechtkomt, bekend wordt en gehoord wordt. We moeten er voor zorgen dat de gemeenteraad luid en duidelijk luistert naar die personen onder ons die een staakt-het-vuren steunen.  (Idee komt van Tucson; kan ook naar het bureau van de premier) 
 • Stuur een brief naar de premier en / of ministerie van Buitenlandse Zaken en vraag dat Nederland zich meteen inzet voor een permanent staakt-het-vuren in Gaza. Zie voorbeeld op de site van MAP.  

Let op:

Let op: 
mochten er nog meer gegevens geplaatst kunnen worden, even een mailtje naar info@khamakarpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights