Apartheid regime (© Imemc News)

GAZA – Zoals gewoonlijk is nieuws niet gecontroleerd. De claims over UNRWA die de bezetter met een grote mond de wereld in heeft gegooid, zijn door de VS nooit geverifieerd. Zoals bij meerdere leugens hebben de VS ‘domweg’ de leugens 1 op 1 overgenomen. Overigens negeren de media dat de VS niets hebben gecontroleerd. Volgens Mondoweiss heeft minister Blinken toegegeven dat de VS er niet in geslaagd zijn om het zogenaamde bewijs van de bezetter te onderzoeken. Hierin zou beweerd worden dat 13 van de 13.000 werknemers in Gaza van de UNRWA deel hebben genomen aan ‘7 oktober’. Minister Biden heeft het woord van de bezetter blind geloofd. (Bron: Mondoweiss) 

GAZA – Bezetter wil Gazanen aanmoedigen tot vrijwillige emigratie. Meer dan 1.000 Palestijnen in de Gazastrook zijn gedood door de bezetter sinds de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof. Ondertussen maken enkele ministers van de bezetter en leden van de Knesset duidelijk dat hun wens is om de Palestijnen etnisch uit Gaza te zuiveren. De extreemrechtse minister van Nationale Veiligheid is van plan om “ … de inwoners van Gaza aan te moedigen vrijwillig naar plaatsen over de gehele wereld te emigreren … “ middels financiële prikkels. (Bron: Mondoweiss) 

GAZA – Plannen bezetter om Rafah aan te vallen. Op vrijdag heeft de minister van ‘Veiligheid’ van de bezetter plannen onthuld voor militaire acties in het zuiden van Gaza, met name tegen Rafah. De stad aan de Egyptische grens is een toevluchtsoord geworden voor Palestijnen die op de vlucht zijn voor de meedogenloze aanvallen en bloedbaden in de Gazastrook door de bezetter. De stad bestaat voor een groot gedeelte uit geïmproviseerde tentensteden. De bezetter heeft gemeld dat ze de missie gaan voltooien en verder gaan naar Rafah. (Bron: Al Mayadeen) 

GAZA – Waarschuwing voor aanval op Rafah. De Palestijnse mensenrechtenorganisaties hebben, na de uitspraken van de bezetter over de aanvallen op Rafah, gewaarschuwd voor de aanval. De organisaties hebben opgeroepen om tot actie te komen om de aanhoudende genocide en een nieuwe Nakba te voorkomen. De mensenrechtenorganisaties hebben gewaarschuwd dat de bezettingsmacht de grondaanval op Rafah zal uitbreiden. Deze zal vallen onder de genocidale daden van IOF die al voor 120 dagen aan de gang zijn in de Gazastrook. Zo’n aanval zal ongekend groot kunnen zijn, aangezien Rafah vol zit met honderdduizenden ontheemde Palestijnse burgers. (Bron: Pchr Gaza) 

GAZA – Rafah wordt gebombardeerd. De bezetter is op zaterdag begonnen met het bombarderen van Rafah, wat eerder een “ … veilig gebied … “ in het zuiden van de Gazastrook werd genoemd. Rafah werd gebombardeerd, het gebied waar 1.5 miljoen ontheemde Gazanen naar toe gedwongen te gaan. (Bron: Khaled Beydoun, Monadel Herzallah, Calvin Robbins) Ondertussen zijn tenten van de ontheemden in Rafah gebombardeerd (Bron: Abdul Eyad)  

GAZA – Aanval op Rafah. Vrijdag / zaterdag is de bezetter begonnen met de aanval op 1.9 miljoen Palestijnen die zich schuilhielden in Rafah. Diezelfde bezetter heeft Rafah aangewezen als een “ … veilige zone … “, waar de meerderheid van de 2.3 miljoen Palestijnen in Gaza probeerde te schuilen tegen de genocidale bombardementen van de bezetter. Door deze onbeschofte en barbaarse bombardementen hebben de Palestijnen geen toevluchtsoord meer. De bezetter gaat door met het op gewelddadige wijze herdefiniëren en het opnieuw concentreren van burgers in deze ‘veilige zones’. Drie van de belangrijkste zuidelijke ‘veilige zones’ (Khan Yunis, Rafah en Al-Mawasi) waren eerder al het doelwit van luchtaanvallen. Eerder deze week kregen de Palestijnse burgers van Khan Yunis de ‘opdracht’ om via een ‘veilige corridor’ naar Rafah te evacueren. Ondertussen werden aanvallen op die veilige corridor uitgevoerd en zelfs een school in de ‘veilige zone’ van Al-Mawasi. De bezetter gebruikt de ‘veilige zones’ als dekmantel voor oorlogsmisdaden. (Bron: Jewish Voice for Peace)

WEST BANK – Palestijn neergeschoten bij Tulkarm. Zaterdagavond zijn de soldaten van de bezetter de stad Kafr Jammal binnengevallen, ten zuiden van Tulkarm. Hierbij werd een jonge man met scherp in de borst geschoten. De verwondingen waren licht voordat de gewonde jongeman naar het ziekenhuis in Tulkarm werd gebracht. (Bron: Imemc News) 

YEMEN – Amerikaans-Britse agressie is vragen om oorlog. De verzetsbeweging Ansar Allah heeft de recente Amerikaans-Britse agressie tegen Sanaa en verschillende gouvernementen in Yemen veroordeeld. Daarmee bevestigt de beweging de continuïteit van de Yeministische operaties ter ondersteuning van de broeders in de Gazastrook. In het kader van deze agressie van de VS en de Britten tegen Yemen heeft Ali al-Qahoum, lid van het Politieke Bureau van de Yeministische Ansar Allah opgemerkt dat het “ … een open oorlog wordt en dat de agressors de aanvallen en reacties van Yemen moeten verdragen … “ (Bron: Al Mayadeen) 

YEMEN – Westerse straaljagers vallen doelen in Yemen aan. De VS en Britse straaljagers hebben aanvallen uitgevoerd op Houthi’s in Yemen, waarbij tientallen doelwitten werden getroffen. Zaterdagavond zei het Amerikaanse Centrale Commando dat onder de aangevallen doelen een anti-scheepskruisraket was vernietigd. Volgens de VS zou deze kruisraket schepen in de Rode Zee aan gaan vallen en dit was een ‘onmiddellijke bedreiging’.  De westerse landen hebben laten weten dat 36 Houthi-doelen verspreid over 13 locaties zijn aangevallen. (Bron: Middle East Eye)    

YEMEN – Er volgen vergeldingsacties. De Houthi verzetstrijders hebben gemeld dat er een vergeldingsactie gaat komen na de nieuwe luchtaanvallen van de westerse agressor. De Houthi’s zijn niet afgeschrokken door de aanvallen. Ze geven aan dat er 48 luchtaanvallen zijn geweest, maar die gaan niet voorbij zonder reactie en bestraffing. Volgens de westerse troepen is het de derde golf van gezamenlijke aanvallen geweest. (Bron: RTL Nieuws)  

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.02.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights