Apotheek

Nadat de koopjesketen Medikamente Die Grenze bekend is geworden in Overijssel, is de keten met een snelle opmars bezig en verovert ook Gelderland en Flevoland. Volgens eigenaar Bert Hesselink was deze razendsnelle opmars buiten de verwachtingen. In zo’n geval is het van groot belang om te weten wat dit voor een keten is. 

Winkeltje met groente, bloemen en vis
De roots van de winkelketen, eigenlijk beter van eigenaar Bert Hesselink, liggen bij de grenspost Rammelbeek. Hij had hier een winkel met groente, bloemen en vis. De grenswinkels zijn een begrip in de regio, zowel aan Nederland als aan de Duitse kant. 

Vanaf 2007 werden medicijnen in Duitsland niet meer vergoed en dus begon Bert Hesselink een klein winkeltje van 20 m2 voor de verkoop van medicijnen. Hierdoor werd de eerste naam ‘Die Grenze’ aangepast naar ‘Medikamente voor Die Grenze’.  

Grensovergang Rammelbeek 
De grensovergang Rammelbeek is ontstaan bij de aanleg van de zogenaamde Napoleonsweg tussen Oldenzaal en Nordhorn. Deze laatste was al een flinke stad geworden. Hierdoor verviel de noordelijker grensovergang bij de Ootmarsumseweg. 

In eerste instantie was de zuidelijke grensweg niet belangrijk, maar tegenwoordig ligt er de A1. Veel mensen uit Twente hebben een eeuw geleden gewerkt in de textielfabrieken in Nordhorn en moesten dus dagelijks heen en weer. 

Steeds groter
Het kleine winkeltje met medicijnen werd succesvol, zodat van de andere producten (groente, bloemen en vis) afscheid genomen kon worden. De winkelruimte werd steeds groter en tevens het assortiment. 

Zo werden naast de medicijnen ook parfum en verzorgingsartikelen aan het assortiment toegevoegd. Door de formule én het succes kon men ook steeds meer winkels openen. In eerste instantie dicht bij de Nederlands / Duitse grens. 

Maar langzamerhand ging het steeds verder landinwaarts. Volgens de site zijn er momenteel ruim 60 winkels in de provincies Overijssel, Gelderland, Drenthe, Groningen, Friesland, Limburg en Noord-Brabant. Het aantal medewerkers ligt rond de 1.000. 

Daarnaast is er een webshop, voor alleen parfums en medicijnen. Die Grenze is nog steeds een bedrijf in Twente met het hoofdkantoor in Oldenzaal. In Flevoland zijn er ondertussen 3 vestigingen, namelijk in Almere, Emmeloord en Lelystad. 

(Bronnen: De Stentor, Drogisterij Die Grenze, Canon van Nederland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights