Bultpark

Natuurlijk zijn boswachters van het Flevo-landschap in de winter ook aan het werk. Tevens is er van alles te doen voor de Stichting Bultparkcomité. Het zijn twee verschillende organisaties, maar wel beide bezig met de natuur van de stad, elk op hun eigen manier. Zo zijn de boswachters niet alleen bezig met maaien en snoeien in de lente en zomer. Daarnaast wil de Stichting een Scharrelkidskar aanschaffen. 

Boswachters houden een oogje in het zeil 
Het gehele jaar zijn de boswachters van het Flevo-landschap bezig met de controle of de bezoekers in de gebieden zich aan de regels houden. Het lijkt er steeds meer op dat vandalisme, vernieling, brandstichting, afvaldumping, stroperij en andere criminele activiteiten in de afgelopen jaren zijn toegenomen.

Dit is de winter wel minder, maar het controleren blijft wel nodig. Daarnaast kunnen de boswachters ook meteen reageren als dieren het moeilijk hebben door het winterse weer. Daarnaast helpen ze bij omgewaaide bomen of fiets- en wandelpaden of te veel auto’s geparkeerd zijn op een te kleine parkeerplaats.   

Maar juist de wintertijd is dé tijd voor het onderhoud aan slagbomen, de borden, de afrasteringen, het buitenmeubilair, kijkhutten, machines en gereedschap. Daarnaast moet er ook de administratie gedaan worden, naast de planningen en de voorbereidingen voor het groeiseizoen. 

Daarbij wordt ook nog gekeken of er nieuwe picknicksets en banken moeten komen. Of er wegen, paden of bruggen hersteld moeten worden. Er wordt ook gecheckt of er ergens stuwen dichtgezet moeten worden of juist open. Tenslotte zijn de boswachters druk bezig met het planten van nieuwe bomen en struiken. 

Bultparkcomité wil Scharrelkidskar 
De Stichting Bultparkcomité wil samen met IVN een Scharrelkidskar aanschaffen. Deze kar is een lange aanhanger met een permanente opbouw. De Scharrelkidskar is 250 cm lang, 120 cm breed en 180 cm hoog. 

De bedoeling is dat in de kar alle materialen opgeborgen worden die gebruikt worden bij de (kinder-) activiteiten. Deze activiteiten worden er ook steeds meer. De kar zal een grote zijklep hebben, die gebruikt kan worden om materialen op te leggen, boeken uit te stallen, informatie te verstrekken. 

In andere plaatsen zijn er al van dit soort karren, die een groot succes zijn. Tevens als de buitenkant is ‘aangepast’, is het een blikvanger bij de activiteiten. Daarnaast kan de kar overal neergezet worden, zoals bij scholen en buitenactiviteiten met kinderen en bij groene manifestaties. 

Maar zo’n Scharrelkidskar kost natuurlijk wel wat. Zo is de prijs zo’n 6.600 euro en de inrichting en buitenaankleding ook zo’n 2.000 euro. Op dit moment is er al 3.000 euro bij elkaar gebracht. Er is ook gekeken naar een tweedehandse kar, maar die zijn er niet zoveel. 

(Bronnen: Het Flevo-landschap (+ Nieuwsbrief), Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 03.02.2024   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights