Wijkcentrum De Waterbever

Het wijkcentrum De Waterbever is een wijkcentrum, met het buurtcentrum De Bever, voor de inwoners van de wijken Waterwijk en Landerijen. Het wijkcentrum wordt voor diverse doeleinden gebruikt, met activiteiten georganiseerd door organisaties of buurtbewoners. In januari zal het buurtrestaurant in De Waterbever ook weer haar deuren openen. 

Ontmoetingspunt in de wijk 
Net als elk stadsdeel heeft ook De Waterbever een buurtkamer. Dit is een plek waar de wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Gewoon om even binnen te lopen voor een kopje koffie of een kopje thee. 

Daarnaast zijn er activiteiten waar men aan mee kan doen. Maar schroom niet om het eigen werk mee te nemen. Zo kan men het puzzelboekje meenemen of een hele puzzel of het breiwerkje. Gewoon met de dagelijkse dingen bezig zijn, maar dan samen met gezelschap. 

De Waterbever en Buurtrestaurant
Wijkcentrum De Waterbever is hét ontmoetingspunt in de Waterwijk en Landerijen. In het wijkcentrum werken buurthuis- en welzijnswerk samen met huisartsen en fysiotherapeuten van het gezondheidscentrum. 

Daarnaast is er ook het buurtrestaurant, wat deze maand weer geopend wordt. De inwoners van de Waterwijk en Landerijen kunnen een lekker en betaalbaar driegangenmenu bestellen. Het menu wordt samengesteld door Welzijn Lelystad en praktijkschool De Steiger. 

Buurtwerker Judith is zeer tevreden dat dit gedaan kan worden samen met De Steiger. Het menu wordt verzorgd door leerlingen en docenten en een vrijwillige kok. De eerste mogelijkheid zal op 25 januari zijn, waarvoor men zich tot 15 januari kan aanmelden. Dit kan aan de balie.  

De bedoeling is dat tot en met mei elke laatste donderdag van de maand het buurtrestaurant open zal zijn. De wijkbewoners zijn welkom vanaf 16.45 uur, waarbij het menu om 17.00 uur op tafel gaat komen. 

Het driegangenmenu kost 7.50 euro per persoon en rekent af bij inschrijving. Let op, dat er plaats is voor maximaal 30 personen. Voor informatie kan men Judith Prijor Vrede bereiken via mobiel 06 – 31744426. Daarnaast is op de site van Welzijn Lelystad meer info te vinden.  

(Bronnen: Welzijn Lelystad, Flevopost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights