Gevechtsvliegtuig

OPINIE – De zin “ … Bescherming van zeecontainers door het westen is belangrijker dan het leven van Palestijnse kinderen en baby’s … “ kan men steeds vaker tegenkomen op de verschillende sociale media. Gelukkig maar, dan hoef ik hem niet te verzinnen, want het is wel een zin vol waarheid. Op het moment dat schepen met zeecontainers in gevaar komen, komt het kapitalistische en koloniale westen in actie. Maar er is geen westers land te vinden, dat nu bezig is met de ontwikkeling van een regionale oorlog, dat zich druk maakt met de aanvallen op de Palestijnen. 

Aanvallen en hypocrisie  
Het is weer meer van hetzelfde. Westerse landen die alleen maar uit hun luie kapitale en koloniale stoel komen, als hun eigen belangen in het geding komen. Want tenslotte mag men niet aan de belangen, centen – en dus de macht – van het westen komen. Op dat moment zijn er genoeg schepen, vliegtuigen, drones, raketten en manschappen in te zetten. Zelfs een stafofficier uit Nederland. Hoewel het bekende duo (Algemene zaken en Defensie) uit vak K om elkaar heen draait om duidelijke antwoorden te geven. 
Maar er is wel een voordeel: het nieuws werd uitgezonden – mét gast – in het praatprogramma op de avond op de nationale tv, dus moet het belangrijk nieuws zijn. 

Maar ook in de Arabische en Islamitische landen heerst hypocrisie. Landen die gevallen zijn voor zina, riba, khamr, maysir en gharar. Allemaal zaken die voor een moslim verboden (‘haram’) zijn. Maar voor de Islamitische landen die bezig zijn met dit soort zaken, zijn arrogant, hypocriet en uit op het grote geld. Daarnaast zijn ze een verbond aangegaan met de shaytaan om nog meer geld en macht binnen te halen. Hiervoor zijn ze dan maar meteen vergeten dat men, als leiders van een Islamitisch land, verplicht is het volk te beschermen tegen dit soort zaken, de mensen voeding, veiligheid en de juiste zorg te bieden, naast het feit dat men ook nog verplicht is om de 3e Moskee in de Islam (Al Aqsa) te beschermen. Maar dat laatste komt niet eens op in het hoofd van die zogenaamde Islamitische leiders. Sterker nog, ze gaan een verbond aan met de bezetter van Palestina, juist waar de 3e Moskee in de Islam staat, ze gaan een verbond aan met de shaytaan en geven gewoon toestemming dat vliegtuigen die de Houthi’s aanvallen van hun gebied mogen vertrekken of over mogen vliegen. Geen Islamitische leider die troepen stuurt om de broeders en zusters in Gaza, Al Quds en de West Bank te ondersteunen of te beschermen. Niets, maar wel ondertussen net doen of men achter de Palestijnen staan. Ja, vanuit hun luie stoel. En de opdrachten uitvoeren van een oude man in het Witte Huis, die ondertussen een oude man in Ramallah opdrachten geeft om niets te doen. Is dit de Oemma zoals bedoeld is? Is dit de Oemma die opkomt voor broeders en zusters in de Islam? Deze leiders mogen een voorbeeld nemen aan de grote verzetstrijders die opkomen voor het volk dat al 75 jaren wordt bezet en onderworpen aan moord, ontvoering, onrechtmatige adminstratieve detentie, landdiefstal, oorlogsmisdaden en genocide. 

In het praatprogramma op de Nederlandse tv kwam de gast vertellen dat er wel degelijk een (regionale) oorlog aan de gang is, waar de shaytaan het westen in heeft gezogen. En Nederland is niets anders, daar vak K ‘onvoorwaardelijk achter de bezetter staat’ (en dus medeplichtig is aan de aanvallen op Gaza), mogelijk gemaakt door mijn belastingscenten, en daarnaast ook nog een stafofficier heeft ingezet, die vooraan staat bij de aanvallen op de Houthi’s. En dus is Nederland op meerdere plaatsen gewikkeld in een oorlog en dus verantwoordelijk voor de aanvallen en doden die te betreuren zijn onder de Palestijnen en de Houthi’s. In het programma werd gemeld dat nu een aantal actoren samen (zouden kunnen) werken als hulp voor Palestina, maar dat ze allemaal hun eigen agenda hebben. Als de VS en de rest van de As van het Kwaad toegeven en zorgen dat de bezetter weer ‘terug in het hok gaat’, dan zullen al deze actoren ook weer terug gaan naar het eigen gebied en blijft er alleen nog ‘maar een oorlog tussen Gaza en de bezetter over’. 

Het westen is op meerdere gebieden een oorlog ingezogen en voert nu ook daadwerkelijk oorlogshandelingen (‘oorlogsmisdaden’) uit. Deze oorlog in het Midden-Oosten heeft op dit moment er alle schijn van dat het kan escaleren. Zo kunnen ook Hezbollah en Iran (verder) betrokken worden, waarbij de mogelijkheid van ‘ingrijpen’ door Rusland en China ook in gedachten gehouden moet worden. 
Maar waarom is het westen zo voor deze oorlogsdaden van de bezetter? Het schijnt zelfs dat Duitsland mogelijk de bezetter steunt op wat voor manier dan ook. Vrijdagavond is het land achter de bezetter gaan staan in de genociderechtszaak. Mede door de uitspraken van (de regering van) Olaf Scholz die aangaf dat men “ … het ermee eens is dat Israël zichzelf verdedigt na de “onmenselijke aanval” van Hamas … “ Op zich een wat ‘vreemde’ opmerking, juist van Duitsland. 

En wat te denken van de Golfstaten die het mogelijk maken dat de westerse oorlogsvliegtuigen door het luchtruim mogen vliegen. Welke links zijn er dan tussen de Golfstaten en de westerse koloniale en kapitale landen, niet meer dan geld, macht en aanzien in het westen? En onder de landen die aanvallen plegen op Yemen zijn ondertussen te vinden: Australië, Bahrein, Canada, Denemarken, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, de Republiek Korea, het Verenigd Koninkrijk en de VS.  
Waarschijnlijk zijn er nog wel andere (westerse) landen te vinden, maar de ‘grote broeders’ zijn al aanwezig, de broeders, die ook ‘onvoorwaardelijk’ achter de bezetter van Palestina staan. 

Eenmalige aanval zei Joe Biden vanuit zijn luie stoel in het Witte Huis, maar ondertussen heeft Centcom (het Amerikaanse Centrale Commando) bevestigd dat óók op zaterdag een oorlogsaanval door VS troepen is uitgevoerd. Deze aanval was gericht op een ‘vermeende radarlocatie’ die gebruikt zou worden door de Ansar Allah-beweging in Yemen. De aanval is uitgevoerd door de USS Carney met behulp van Tomahawk Land Attack Missiles als vervolg op de aanvallen van 12 januari.  
Al-Mayadeen heeft laten weten dat er op zaterdag luchtaanvallen zijn uitgevoerd op de omgeving van de luchthaven Sanaa en de omgeving ten noorden van de hoofdstad. Tevens werd door een andere correspondent van Al-Mayadeen bevestigd dat luchtaanvallen / raketaanvallen gericht waren op de Al-Dailami basis in de buurt van de luchthaven Sanaa. 

… Eenmalige aanval. Punt … “ durft dan iemand voor de tv te zeggen. Ja, we moeten maar zo denken dat mensen op leeftijd weleens vergeten en dat tellen steeds moeilijker wordt. En dan worden de 30 à 60 doelen van vrijdag maar als 1 gerekend.  

(Bronnen: Financial Islam, Nu.nl, Defens Palestine (Instagram), Muslim News (Instagram), Al Mayadeen, Yaqeen Institute for Islamic Research, RTL Nieuws) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 13.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights