Palestijns Nieuws

GAZA – Verklaringen bezetter niet correct. De bezetter van Palestina heeft eerder laten weten dat de 2 Palestijnse journalisten die omgekomen zijn bij een luchtaanval lid waren van de Palestijnse verzetsgroep Islamitische Jihad. Maar de families van de journalisten hebben laten weten dat van de verhalen van de bezetter niets klopt. Volgens de bezetter zou het een aanval zijn geweest op ‘een vijandige drone’ maar toen bleek dat er ook journalisten waren omgekomen, werd het verhaal aangepast. (Bron: RTL Nieuws) 

GAZA – Herhaling van uitspraken. Nissim Vaturi van de regerende Likud-partij heeft deze week zijn eerder gemaakte opmerkingen herhaald. Een maand geleden gaf hij aan dat Gaza “ … nu verbrand moet worden … “, want er zouden geen onschuldige mensen meer aanwezig zijn. Het parlementslid gaf woensdag aan dat hij niets verkeerds had gezegd en dat hij nog steeds achter zijn eerdere verklaringen stond. Zo had hij ook aangegeven dat het “... beter is om gebouwen in brand te steken en neer te halen, dan dat soldaten gewond raken … “ (Bron: Middle East Eye) 

DEN HAAG – Genocidezaak tegen de bezetter. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de bezetter heeft donderdag een verklaring afgegeven, waarin werd aangegeven dat de hoorzitting “ … een van de grootste uitingen van hypocrisie … “ is en een demonstratie van “ … valse en ongegronde beweringen … “ Tevens wist de woordvoerder te melden dat Zuid-Afrika “ … de realiteit in Gaza heeft verdraaid … ” . Daarnaast wist de zogenaamde woordvoerder ook nog te melden dat Zuid-Afrika “ … functioneert als de juridische tak van de terroristische organisatie Hamas … “  (Bron: Middle East Eye) 

PALESTINA – Zes maanden administratieve detentie. Een militaire rechtbank van de bezetter heeft een bevel uitgevaardigd tegen Khalida Jarrar. Het bevel is een administratieve detentie van 6 maanden. Afgelopen donderdag heeft de Palestijnse linkse leider, advocaat, activiste en lid van de Wetgevende Raad, het willekeurige bevel ontvangen. Dit gebeurde 16 dagen nadat troepen van de bezetter haar uit haar huis hadden ontvoerd. Bij de ontvoering werd haar huis bestormd en geplunderd, waardoor veel schade is aangericht (Bron: Imemc News)

GAZA – Beschietingen Gazastrook gaan door. De bezetter gaat voor de 4e maand op rij door met beschietingen – op vrijdag – van de centrale en zuidelijke Gazastrook. Volgens Al-Aqsa TV zijn hierbij 5 mensen gedood bij een bombardement op een huis in Deir al-Balah. Palestijnse bronnen hadden al laten weten dat eerder op vrijdag tientallen doden en gewonden zijn gevallen als gevolg van beschietingen op woonwijken. Medische teams van het Al-Aqsa Ziekenhuis hebben laten weten dat het gebied rond het ziekenhuis getroffen was door beschietingen van de bezetter, waarbij alle ambulances zijn vernietigd. (Bron: Al Arabiya)

DEN HAAG – Hof moet aanklacht laten vallen. Op de 2e dag van de rechtszaak over genocide tegen de inwoners van Gaza, heeft de bezetter aan de rechters van het Internationaal Gerechtshof verzocht om de genocidezaak aangespannen door Zuid-Afrika te laten vallen. Volgens de bezetter zijn de eisen om het offensief tegen Hamas in Gaza te stoppen, ongegrond. Volgens de juridisch adviseur van de ministerie van Buitenlandse Zaken van de bezetter zijn de militaire operaties van de bezetter in Gaza, een daad van zelfverdediging geweest tegen Hamas en “ … andere terroristische operaties … “ en tevens dat “ … Hamas genocide nastreeft … “. Daarnaast werd gemeld dat “ … als er al daden van genocide zijn geweest, zijn deze tegen de bezetter gepleegd … “ (Bron: Al Arabiya)    

GAZA – Gaza weer op zwart. In de Gazastrook zijn alle telefoon- en internetdiensten uit de lucht, na een bombardement van de bezetter. Het bericht komt van de grootste provider (Paltel). Het is volgens gegevens van ANP al de zesde keer dat de communicatienetwerken op zwart zijn gegaan. Volgens Paltel is Gaza wéér van de rest van de wereld afgesneden. (Bron: Trouw) 

YEMEN – Nederland steunt aanval. Nadat demissionair premier Rutte aangaf onvoorwaardelijk te staan achter de bezetter van Palestina, blijkt hij nu achter de aanval op de Houthi’s te staan. Sterker nog, Nederland heeft zelfs een stafofficier ingezet. Volgens de premier zouden de “ … Houthi-rebellen vaak genoeg zijn gewaarschuwd … “  Aangezien de  raketaanvallen – volgens de premier – op schepen niet stoppen, “ … zijn de Amerikanen en Britten met Nederlandse steun tot actie overgegaan … “ (Bronnen: RTL Nieuws, Trouw) 

YEMEN – Aanval op Houthi’s. Volgens een bericht op Instagram – gisteren – waren de VS en de Britten bezig met voorbereidingen voor airstrikes op de Houthi’s in Yemen. Dit was een grote escalatie. Volgens de schrijver van het bericht zal de geschiedenis “ … deze genocidale oorlog stokers herdenken … “  Beide landen hebben niet alleen de “ … genocide in Gaza gesteund en gefinancierd, maar tevens degenen gebombardeerd die druk uitoefenden op de bezetter om de genocide te stoppen … “ (Bron: Free Palestina 1948 (Instagram))

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.01.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights