Malware

OPINIE – Het is niet bekend of u vaak kijkt naar series als CSI, NCIS, S.W.AT. en Seals, maar het is de moeite waard. Meestal gaat het over zaken die de VS c.s. onderzoeken omdat de ‘terrorist’ – meestal een zwarte, allochtone of moslimorganisatie – iets heeft gedaan wat niet past bij het imago van de VS, het zionisme en het westen. Maar het kan dus ook anders is vandaag gebleken. 

Het Stuxnet-virus 
Alle media komen met schreeuwende koppen over het feit dat in 2007 – let op: zo’n 16 jaar geleden – een ’geheim agent’ van de Nederlandse AIVD het atoomprogramma van Iran kon binnendringen en platleggen. En zoals in bovenstaande series ook vaak is aangegeven, werd hier gebruikgemaakt van een virus dat ontwikkeld was door de ‘friends in crime’: de veiligheidsdiensten van de VS en de bezetter van Palestina. Is het vreemd? Nee, helemaal niet, daar er ‘onvoorwaardelijke steun’ van de een voor de ander is en gesteund door het westen en ‘overgelopen’ Islamitische staten.  

Het wordt algemeen aanvaard dat de CIA en de Mossad het virus hebben ontwikkeld en werd voor het eerst ‘ontdekt’ door de technische wetenschappers in 2010. Echter de ontwikkeling is reeds in 2005 begonnen. In 2011 heeft de New York Times gegevens gepubliceerd over de ‘makers’ van het virus. Tevens werd gemeld dat Stuxnet getest was in een testopstelling met centrifuges in de zwaar beveiligde Dimona-atoominstallatie.   
Volgens gegevens zouden de regeringen van beide eerder genoemde landen Stuxnet bedoeld hebben als een instrument om het programma voor de ontwikkeling van kernwapens in Iran te laten vertragen of te vernietigen. De VS waren angstig dat als Iran atoomwapens konden ontwikkelen, de zionisten luchtaanvallen zouden gaan uitvoeren op Iran, wat zou kunnen leiden tot een regionale kernoorlog. Het alternatief was de inzet van malware en dat project heette ‘Operation Olympic Games’.
Stuxnet schijnt een schadelijk computerprogramma te zijn, een worm die door een fabrikant van antivirussoftware (VirusBlokAda, Wit-Rusland) in juni 2010 werd ontdekt. Volgens de vrijgegeven resultaten wordt met de worm bepaalde Siemens-apparatuur op schadelijke wijze beïnvloed. 

The Telegraph liet 15 februari 2011 in een artikel weten dat de zionisten een video hadden vertoond op een pensioenfeest van het hoofd van het leger waar te horen viel dat Stuxnet één van de successen was. Het lijkt erop de beweringen te ondersteunen dat de zionistische veiligheidstroepen verantwoordelijk waren voor de Stuxnet-cyberaanval op het nucleaire programma van Iran.
Het virus was ontworpen om de centrifuges van Iran te vernietigen. Dit waren de centrifuges die Iran gebruikte om uranium te verrijken. Bij infectie door Stuxnet wordt gecontroleerd of de computer is aangesloten op zogenaamde PLC’s (programmeerbare logische controllers) van Siemens. Worden er geen PLC’s ontdekt, gebeurt er niets, maar als ze wel ontdekt worden, wordt de programmering van de PLC’s aangepast, zodat de centrifuges onregelmatig gaan draaien. Dit kan beschadiging of vernietiging tot gevolg hebben, terwijl de computer aangeeft dat er niets aan de hand is.  

Nadat het virus was ontworpen en getest, moest het nog in de centrale binnengebracht worden, wat alleen kon via een usb-stick. Dit gebeurde middels waterpompen die door een bedrijf uit Dubai werden geïnstalleerd. En hier komt dan de AIVD-agent om de hoek kijken. De Nederlandse man woonde in Dubai en werkte voor een transportbedrijf in Dubai en werd ‘gerekruteerd’ door de AIVD in 2005. In hetzelfde jaar dat de 2 ‘landen’ begonnen met de ontwikkeling van het Stuxnet-virus. Ondanks dat er sancties waren tegen Iran, negeerden vele bedrijven deze handelsrestricties en zodoende kon het bedrijf uit Dubai de waterpompen leveren. 
Maar de VS en de zionisten hadden geen eigen geheim agent in de buurt, dus werd de medewerker van de AIVD gerekruteerd. Gegevens geven aan dat de AIVD op de hoogte is gesteld door de CIA van het bestaan van een ‘ultra geheime missie’, zonder de naam van de Nederlander prijs te geven.

The New York Times heeft in 2012 gemeld, dat een besmette laptop van een Iraanse wetenschapper in de zomer van 2010 met het internet in contact kwam, waarna het virus zich direct online verspreidde. Volgens andere bronnen is de Nederlander binnengekomen in het ondergrondse complex van de nucleaire verwerkingsunit. Daarna heeft hij de geïnfecteerde software geïnstalleerd.    

Opvallende zaken zijn ook (ook in dit dossier) weer aan te wijzen. Zo is de Nederlander in januari 2009 overleden bij een motorongeluk in de buurt van Dubai. Volgens de Volkskrant zou het een noodlottig ongeval zijn geweest, maar een medewerker van de MIVD heeft hierbij vraagtekens gezet. Volgens een nieuwsmedium in UAE was de Nederlander een fervent motorrijder en had een levensstijl die paste bij zijn passie voor off-road rijden, kamperen en motorrijden. 
Een ander punt was dat door Stuxnet een groot aantal nucleaire centrifuges kapot gedraaid werden, waarbij tevens veel computers wereldwijd werden geïnfecteerd. Zo ontstonden er grote zorgen in een fabriek voor laag verrijkt uranium in Almelo. Hierbij komt men meteen bij het punt dat de AIVD en de toenmalige vak K wel of niet op de hoogte waren. Men zegt van niet, maar dat durf ik te betwijfelen. ‘Almelo’ moet zeker aan de bel hebben getrokken bij het ministerie. Tevens is 1 en 1 nog steeds 2: een medewerker van een bedrijf in Dubai wordt ‘gerekruteerd’ door de AIVD en meteen staan 2 buitenlandse geheime diensten op de stoep? Daarnaast kwamen er vragen in de Tweede Kamer van Kamerlid Karabulut (SP) aan – en let weer op – minister Blok over de betrokkenheid van Nederland bij de cyberaanval op Iran middels Stuxnet. En dan komt het voorgeprogrammeerde antwoord over – bla bla bla – “ … kan ik niet inhoudelijk reageren op vermeende betrokkenheid van Nederland … “ Dit zijn van die zinnen die uitgereikt wordt aan alle ministers van vak K bij het aantreden, zowel schriftelijk als op het mobiel, zelfs op een oude Alcatel. 

Een derde punt – mogelijk zijn er nog wel meer vraagtekens bij het hele verhaal te plaatsen – is waarom dit bericht juist nú uitgebracht wordt. Gezien het onderzoek? Dat is nu iets wat ik betwijfel. Het is meer strategische intimidatie en mogelijk ook nog hypocrisie. Op dit moment is Nederland ‘onvoorwaardelijk’ gebonden aan de bezetter van Palestina. Die bezetter probeert op alle manieren meer en meer land in te pikken, met of zonder oorlog, maar meestal met een oorlog en aanvallen. Zo wordt Gaza nog steeds dagelijks gebombardeerd, wordt Libanon en Syrië aangevallen en is de volgende op de lijst om aangevallen te worden – waarschijnlijk – Iran. En daar is weer westerse steun voor nodig. En Nederland wordt daar nu klaar voor gestoomd, klaar om verder de volgende oorlog ingezogen te worden. Zeker met een rechts kabinet wat nu in de steigers wordt gezet. 

(Bronnen: Telegraph, CSO Online, Techzine, RTL Nieuws, The National News, Tweede Kamer, Global Info, Omroep Zeeland, Wikipedia) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.01.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights