Palestijns Nieuws

GAZA – Bij een aanval op een vluchtelingenkamp bij Maghazi – in het midden van Gaza – zijn minstens 7 doden gevallen. Het Palestijns ministerie van Gezondheid verwacht dat het aantal doden nog verder zal oplopen. 
Bij de aanval op het kamp zijn meerdere huizen beschadigd. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid is de aanval een bloedbad dat aangericht is op een druk bewoond gebied.  (Bron: Volkskrant) 

WEST BANK –  Eerste kerstdag hebben troepen van de bezetter Palestijnen aangevallen. Dit is gebeurd over de gehele West Bank, inclusief Bethlehem.  (Bron: BDS Nationaal Committee (Instagram))

WEST BANKGrootschalige razzia’s en arrestaties op de West Bank. Zondagavond en maandagochtend hebben bezettingstroepen invallen uitgevoerd op een aantal Palestijnse steden op de West Bank. Tevens werd een campagne gelanceerd van massale arrestaties onder Palestijnen. Troepen van de bezetter zijn gebieden binnengevallen in Jericho, Tubas, Hebron, Jenin, Ramallah, Tulkarm en Nablus op de West Bank. Op verschillende locaties heeft dit geleid tot botsingen. 
Volgens lokale bronnen hebben bezettingstroepen, vergezeld van een militaire bulldozer, de stad Jenin en het vluchtelingenkamp bestormd. De bestorming begon vanuit de straten Jenin – Nazareth en Jenin – Haifa. Het vluchtelingenkamp werd bestookt met rookbommen, waarna verschillende huizen in de wijken Al-Damj en Al-Hawashin zijn bestormd. Tijdens de bestorming heeft een verkenningsvliegtuig boven de stad en het vluchtelingenkamp gecirkeld.  (Bron: Howiyapress) 

GAZA – Volgens een ooggetuige in Gaza-Stad hebben bezettingstroepen zondag huizen bestormd in de wijk Sheikh Radwan van Gaza. Hierbij werden Palestijnse mannen en vrouwen geëxecuteerd en in een groot gat begraven, terwijl de kinderen moesten toekijken.  (Bron: Land of Palestine (Instagram))

GAZA – Bloedbad in Gaza na aanvallen door de bezetter, waarbij 70 doden zijn gevallen. Minstens 70 Palestijnen zijn gedood bij een luchtaanval op het vluchtelingenkamp Maghazi. Een woordvoerder van het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid beschrijft het als een ‘bloedbad’. (Bron: Al Jazeera) 

WEST BANK – Vernietiging landbouwfaciliteit Salfit. Bezettingstroepen hebben in de buurt van Salfit een landbouwfaciliteit vernietigd. De faciliteit, die nog in aanbouw was in de stad Deir Ballut ten westen van Salfit, is door een legerbulldozer vernietigd. Lokale bronnen hebben gezegd dat de bezetter meldde dat de bouw werd uitgevoerd zonder vergunning. 
In Yatta heeft het bezettingsleger de gemeenschap van Abu Shaban opdracht gegeven de bouw van een school voor kinderen te stoppen. (Bron: Al Jazeera)

GAZA – De vluchtelingenorganisatie van de UN heeft laten weten dat sinds 7 oktober 142 van haar werknemers zijn omgekomen in Gaza. Volgens een melding van het Palestijnse vluchtelingenagentschap van de UN aan het Anadolu Agency zijn 142 werknemers omgekomen bij aanvallen van de bezetter op de Gazastrook. 
De bezetter heeft de Gazastrook gebombardeerd sinds 7 oktober, waarbij ten minste 20.424 Palestijnen zijn gedood. Dit zijn voornamelijk vrouwen en kinderen. Tevens zijn 54.036 anderen gewond geraakt. (Bron: Middle East Monitor) 

GAZA – De bezettingstroepen hebben op maandagochtend de bombardementen en beschietingen op verschillende delen van de verwoeste en belegerde Gazastrook voortgezet. Hierbij zijn honderden Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, gedood of gewond geraakt. De hele nacht en ochtend gingen de bombardementen door, waarbij de resterende structuren en gebouwen in de Gazastrook werden getroffen. 
Een spervuur van raketten en granaten werden afgevuurd op de vluchtelingenkampen Al-Maghazi en Al-Boreij in centraal Gaza. Hierbij zijn minstens 95 Palestijnen om het leven gekomen, waaronder veel kinderen en vrouwen. Tevens zijn tientallen Palestijnen gewond geraakt. 
Een heel woonblok waarin honderden Palestijnen zaten die Noord-Gaza voor de veiligheid waren ontvlucht, werd met raketten aangevallen. (Bron: Imemc) 

GAZA – De pamfletten die door de bezetter verspreid zijn over het centrum en het zuiden van Gaza, zorgen voor verwarring. Maandag zijn opnieuw een reeks pamfletten verspreid in delen van centraal Gaza en Khan Younis in het zuiden. De bewoners werden opgedragen hun huizen te verlaten, terwijl alles in de omgeving gebombardeerd werd. Hierdoor is de verwarring en de paniek in de gebieden toegenomen. 
De bezetter heeft – op aanraden van het westen en de VS – een kaart van het leger verdeeld in honderden blokken. Deze is alleen online beschikbaar waar velen in Gaza niet bij kunnen komen door storingen en beschadigingen van internet en andere communicatie-infrastructuur.
In de pamfletten worden de bewoners gewaarschuwd dat ze zich bevinden in “een gevaarlijke gevechtszone”. Daarentegen zijn de inwoners van Gaza nergens meer veilig. De pamfletten die zijn gedropt boven centraal Gaza geven aan dat de inwoners van vluchtelingenkamp Al-Boreij, 8 kleinere steden en 18 blokken op de legerkaart onmiddellijk moeten evacueren om naar het zuiden te gaan naar schuilplaatsen in Deir al-Balah en Tel al-Sultan.  (Bron: The Washington Post)

PALESTINA – Shaun King verbannen van Instagram. Net voor kerstavond werd Shaun King verbannen van Instagram. Zonder enige vorm van transparantie of een eerlijk proces. Shaun King liep digitaal voorop bij het pleiten voor raciale rechtvaardigheid, burgerrechten en bij dringende zaken, zowel in het binnenland als mondiaal. Door zijn voorliefde voor het mobiliseren van gewone mensen, verzamelde hij een aanhang van bijna 6 miljoen volgers. Deze mensen keken naar Shaun King als een bron van nieuws in een tijdperk waarin de bedrijfsmedia in kijkcijfers en objectiviteit daalden.   
En toen was er de oorlog tegen Gaza. Terwijl legioenen activisten voor raciale rechtvaardigheid zwegen en dekking zochten, nam Shaun King juist de gelegenheid en trad op de voorgrond.  (Bron: Khaled Beydoun) 

MONDIAAL – Een olietanker voor de kust van India is op zaterdag geraakt door een drone. Het schip is van ‘een Nederlands – Israëlisch’ bedrijf en wordt geëxploiteerd door een bedrijf in Amsterdam, met nauwe banden met een ‘Israëlische’ multimiljardair. Het schip is van een transportbedrijf van een steenrijke scheepsmagnaat.  
Mark Rutte heeft in 2015 met de eigenaar van het bedrijf het Europese hoofdkantoor van ‘Israel Chemicals’ in Amsterdam geopend. Volgens NRC zou Mark Rutte persoonlijk betrokken zijn bij de komst van het voormalige staatsbedrijf van de bezetter naar Nederland om fiscale redenen. (Bron: De Stentor)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.12.2023 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights