Sportverkiezingen 2023 Lelystad

Op zaterdag 20 januari organiseert Sportbedrijf Lelystad de Lelystadse Sportverkiezingen 2023 in het Agora Theater. Centraal op deze unieke verkiezingsavond staat het eren van lokale sporters en sportverenigingen. De afgelopen weken zijn door de inwoners van Lelystad volop kandidaten aangedragen. En ondertussen zijn de genomineerden in de categorieën sporttalent, sportman, sportvrouw en sportploeg bekend.   

Genomineerden in verschillende categorieën
Op de titel sporttalent maken Gwyneth van der Spek (zwemmen), Julia de Vos (schaatsen), Quinten van Leeuwen (karten) en Renske Boxem (waterpolo) kans. Voor sportvrouw zijn de drie genomineerden Aletta Wajer (darten), Monique van Exter (driebanden) en Tessa Adam (twirlen).

Bij sportman zijn de genomineerden Björn Dietrich (schieten), Kevin-Lee Bieshaar (roeien) en Kiran Badloe (windsurfen). De sportploegen De Volgende Lichting (darten), MHC Lelystad Dames 1 (hockey) en SV Batavia ’90 1 (voetbal) maken ook kans op een prijs in de Lelystadse Sportverkiezingen 2023.

Vier kandidaten voor sporttalent 
“Lelystad heeft zoveel sporttalenten, dat wij eigenlijk iedereen die ingezonden is zouden willen nomineren. Na een intensief beraad en nauwkeurige afweging zijn we voor de categorie Sporttalent zelfs tot een selectie van vier kandidaten gekomen. In de categorieën Sportman, Sportvrouw en Sportploeg hebben we een selectie van drie kandidaten per categorie gemaakt.

Alle genomineerden hebben in 2023 bijzondere prestaties geleverd, waarvan wij vinden dat dit de nominatie meer dan waard is. Sport haalt het beste in deze talenten naar boven en dat mag gezien worden in Lelystad”, aldus Rinze Broekema, wethouder en juryvoorzitter.

In het zonnetje
Op deze avond worden ook sportverenigingen (Meer dan Sport award), vrijwilligers (Sportsupporter van het jaar award) en scholen (Onderwijs in beweging) in het zonnetje gezet, die zich extra hebben ingezet voor de sport in Lelystad.

De nominatieronde is inmiddels gesloten, maar het aanmelden van Lelystadse jeugdkampioen(en) t/m 17 jaar kan nog tot en met maandag 15 januari via de website van Sportbedrijf Lelystad  . Op deze pagina is ook alle informatie rondom de sportverkiezingen te lezen en binnenkort ook het programma.

De Lelystadse Sportverkiezingen 2023 worden mede mogelijk gemaakt door Agora Theater Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Gemeente Lelystad, Kubus Lelystad en Clizzay’s World.

(Bron: Gemeente Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Flevopost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.12.2023

Ook te lezen via Lelystad Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights