Kerstcadeau

Donderdag 21 december konden ruim 300 kinderen van 3 basisscholen in Lelystad Oost naar huis gaan met een kerstpakket. Hierbij ging het om kinderen van IKC het Mozaïek, SBO de Vogelveste en CBS Ichthus. Dit initiatief was een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen kinderbuurtwerker Wendy van Amsterdam (Welzijn Lelystad), zorg, de scholen en de plaatselijke ondernemers.  

Samenstellen van de kerstpakketten 
Dankzij subsidie van het Nationaal Schoolontbijt kunnen scholen de leerlingen sinds dit schooljaar één of twee keer per week een schoolontbijt aanbieden. Bij het ontbijt wordt ook vers fruit gegeten, wat verzorgd wordt door Van Looy Groente en Fruit (Lelycentre).    

Door deze regeling heeft men het initiatief opgepakt om kerstpakketten te gaan samenstellen en uit te delen aan de kinderen / gezinnen. Wendy van Amsterdam werkt hier aan mee als kinderbuurtbuurtwerker School & Omgeving Lelystad Oost, namens Welzijn Lelystad. 

Samenwerking op lokaal niveau 
Kartrekker van het initiatief, Arien Dijkstra, is met het idee gekomen om niet voor één school het pakket samen te stellen, maar voor de 3 genoemde scholen. Daarnaast hebben een aantal lokale organisaties meegewerkt. 

Dit waren Welzijn Lelystad, JOGG Lelystad (GGD Flevoland), supermarkt Jumbo Dusselaar (Jol), de 3 basisscholen, Promo Trade. Daarnaast waren Hennie Schuur als vrijwilliger en 5 andere vrijwilligers van buurtcentrum de Joon uit de Zuiderzeewijk betrokken.  

Gezonde (re) inhoud en verraste kinderen
Doordat JOGG Lelystad (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) mee dacht over de inhoud van de kerstpakketten werd het een gezonde(re) inhoud. Ook werd er een folder in gedaan van het Voedingscentrum over gezonde voeding voor kinderen in basisschoolleeftijd. 

Lisa Koedijk, in de functie van gezonde schooladviseur JOGG Lelystad, heeft tevens gemeld dat de kinderen een herbruikbare drinkfles hebben gekregen. De kinderen waren blij verrast door de kerstpakketten die ze donderdag samen met de ouders hebben opgehaald. 

Ook de organisatie was zeer tevreden en men vond het heel mooi dat gezamenlijk alles voor elkaar is gekomen. Wendy van Amsterdam heeft er aan toegevoegd dat het kerstpakket bedoeld was om de kinderen / gezinnen een (gezond) steuntje in de rug te geven richting de feestdagen. 

(Bronnen: Welzijn Lelystad, Flevopost) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights