Camera

Afgelopen dinsdagavond 19 december was de prijsuitreiking van de fotowedstrijd ‘Lelystad in beeld’. Volgens de jury, bestaande uit de raadsleden Sanne de Wilde, Scarlett Zegstroo, Wim Botter, Marianne van de Watering en Jelle Hijmissen is het een zware taak geweest. Zo zijn er 84 foto’s ingestuurd. 

Typisch Lelystad 
Uiteindelijk heeft de jury de nummers 1, 2 en 3 gekozen én tevens een foto met een eervolle vermelding. Bij het kiezen van de foto’s heeft de jury speciaal gekeken naar lichtinval en compositie. Daarnaast moest de winnende foto ‘typisch Lelystad’ uitdrukken.  

Gekozen foto nummer 1 was voor de jury de absolute favoriet. Deze prijs was weggelegd voor Edwin Hoppentocht. Zijn foto kwam met het beeld van het stationsgebied bij avond. De winnaar maakte gebruik van een langere sluitertijd, waardoor een zeer dynamische foto met veel kleur is ontstaan. 

Andere foto’s en publieksprijs
De andere prijswinnaars hebben veel gebruikgemaakt van de Lelystadse natuur. Tevens werd de televisietoren – die bij iedereen bekend is – niet vergeten. Deze laatste is te vinden op een van de prijswinnende foto’s .

Inwoners van Lelystad konden uit een selectie van 20 overgebleven foto’s hun keuze maken voor de Publieksprijs. Met een grote meerderheid won Helen Grosman deze prijs met de foto van een schitterende zonsondergang bij het Bovenwater. 

Alle prijswinnaars hebben een boekenbon ontvangen, variërend van 25 tot 75 euro. Tevens hebben ze allemaal hun eigen foto op groot formaat meegekregen. Voor inwoners zijn de foto’s nog een tijd te bekijken in het Stadhuis. 

De gemeenteraad zal in de toekomst de foto’s gebruiken voor de communicatie. Indien men zit met vragen over de fotowedstrijd ‘Lelystad in beeld’ of meer informatie zou willen, kan men contact zoeken via de griffie middels griffie@lelystad.nl .  

(Bron: Gemeenteraad Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.12.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights