Kerstman

HARDERWIJK – Er wacht Harderwijk weer een waardevolle feestmaand, nu we van de KerstMissie een traditie hebben gemaakt. Ook dit jaar slaan vele sociaal maatschappelijk betrokken organisaties, inwoners van Harderwijk & Hierden, de gemeente en het bedrijfsleven de handen in één om te zorgen voor elkaar. Zo kan iedereen zich via de website inschrijven voor een persoonlijke ‘missie’ of een collegiale inzet. Aansluitend op deze – nu al succesvolle – aanloop, volgt er wederom een sprookjesachtige Kerst-Doe-Markt op vrijdagavond 22 december in het hart van Harderwijk.

Voorbereiding Kerst 
Ook al heeft Sinterklaas nog maar nauwelijks voet aan wal gezet, achter de schermen wordt de kerst al behoorlijk opgetuigd. De danseressen van ADE draaien en zwieren zich een nieuwe choreografie eigen voor hun uitvoering op de 22ste. Het Popschool-koor rekt en strekt de kelen om de samenzang te begeleiden en de trainers van Sam’s Gym zetten een work-out in de steigers om iedereen warm te krijgen op die bijzondere avond. Het Kloosterplein is dan namelijk omgetoverd tot een feestelijk tafereel met diepgang, waar de magie van kerst je langs de staalkaart van het sociale aanbod in Harderwijk leidt.

Zie het voor je: je struint tussen de kerstbomen, terwijl vanaf het podium een band de sfeer
muzikaal onderstreept. Je krijgt chocomelk en een heerlijk besneeuwde oliebol aangeboden, geniet van theater, doet mee aan een creatieve workshop, gezamenlijk spel of gunt jezelf een compliment zodra één van de ComplimentenMakers je vraagt of ze iets liefs voor je kunnen opschrijven. En je portemonnee? Die heb je niet nodig, want alles is gratis.

Saamhorigheid 
De saamhorigheid groeit naar een niveau waarop dit het hele jaar zou moeten zijn. En precies daar zetten we op in. Dat mensen met elkaar in beweging komen en waar nodig de weg weten naar de sociaal maatschappelijke instanties die Harderwijk rijk is. Dat iedereen zich in de breedste zin van het woord uitgenodigd en gezien voelt. Met de KerstMissie proberen we tenslotte eenzaamheid te bestrijden, voor te zijn en iedereen de weg te wijzen naar elkaar.

Heb je nou een creatief, persoonlijk initiatief waar je jezelf en een ander heel blij mee maakt? Een keer samen koken bijvoorbeeld, een lekkere lange wandeling maken etc. Schrijf jouw missie dan op de website www.kerstmissie.nl en doneer een beetje tijd. Ook vragen wij bedrijven om in actie te komen onder het credo: vele handen maken waardevol werk.

Vanaf een bezoek aan de website ben je nog maar een paar stappen verwijderd van de meest originele teamuitjes, waarmee jij en je collega’s je inzetten voor een ander. En natuurlijk hopen we dat iedereen iemand mee vraagt naar de Kerst-Doe-Markt op 22 december tussen 17.00 en 21.00 uur en de samenzang om 20.00 uur op het Kloosterplein. Het liefst iemand voor wie alleen gaan een stap te ver is. Samen gaan we namelijk deze missie aan!

(Bron: Persbericht Kerstmissie) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.11.2023

Ook te lezen via Nunspeet Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights