Stadhuis met herfstblad

Een sterke positionering van Lelystad is nodig om Lelystad nóg aantrekkelijker te maken voor inwoners, bezoekers en ondernemers. Om die reden heeft het college van Lelystad het merkkompas Lelystad en de start van het aansluitende creatief proces om te komen tot een nieuw beeldmerk voorgelegd aan de raad. 

Het Merkkompas 
Het merkkompas visualiseert de gewenste positionering van Lelystad en vertelt het verhaal van de stad. Het merkkompas vormt de basis voor de nieuwe merkstrategie, waarbij Lelystad zich uniek en onderscheidend op de kaart zet als aantrekkelijke hoofdstad van Flevoland. Kortom: Lelystad beleef je van tuin tot duin en van stad tot wad. Een complete, vooruitstrevende stad die blijft vernieuwen. Lelystad: gedurfd groeien, puur genieten.

Wethouder Dennis Grimbergen is blij met het proces en ziet uit naar de volgende stap: het creatief proces. “Er wordt goed samengewerkt tussen inwoners, lokale ondernemers en de gemeente om te komen tot een nieuw beeldmerk. Stakeholders zijn en worden nadrukkelijk aan de voorkant betrokken. Dat leidt tot een breed gedragen en onderscheidend merk.”

Breed draagvlak voor het merkkompas Lelystad
Het merkkompas  is tot stand gekomen middels een intensief participatieproces met verschillende doelgroepen uit Lelystad. Zo zijn er bijeenkomsten geweest met jongeren, ondernemers en nieuwe inwoners.

Volgende stap: het creatief concept
Eind dit jaar wordt gestart met het creatief proces. Een proces waarin Lelystadse ontwerpers en kunstenaars worden gevraagd om via input tijdens verschillende toetsing sessies een bijdrage te leveren aan het beeldmerk dat aansluit bij de kernwaarden van Lelystad: gedurfd, genieten en groei.

(Bron: Gemeente Lelystad)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights