Hennep

Waarnemend burgemeester Ineke Bakker heeft opdracht gegeven om twee bedrijfspanden te sluiten op bedrijventerrein Noordersluis. Het pand aan de Zuiveringweg is op 8 november gesloten, het pand aan de Kolkweg met ingang van 15 november.

De panden zijn respectievelijk zes en drie maanden gesloten. De politie trof in het eerste pand eind augustus een grote hoeveelheid harddrugs aan. In het pand aan de Kolkweg werd een hennepkwekerij gevonden. Beide vondsten hebben geen verband met elkaar.

Wees alert op de signalen
De loop naar een drugspand kan een nadelig effect hebben op de buurt. De aanwezigheid van een bepaald type personen of bijvoorbeeld veelvuldige verkeersbewegingen kunnen een gevoel van onveiligheid veroorzaken in de buurt. 

De politie en gemeente vragen inwoners en ondernemers dan ook om alert te zijn op signalen die mogelijk kunnen duiden op drugshandel. Deze signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, een vreemde geur rondom het pand, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van het pand die steeds maar korte tijd blijven.

Eén overheid tegen ondermijnende criminaliteit
Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Er wordt gesproken over ondermijnende criminaliteit als criminelen faciliteiten in de bovenwereld gebruiken om zaken in de onderwereld mogelijk te maken.

Door deze verwevenheid verzwakt de rechtsstaat. Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en Belastingdienst trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. Ze treden hierbij als één overheid op omdat op deze manier met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief opgetreden kan worden tegen misstanden.

We hebben uw hulp nodig!
Heeft u vermoedens over een bepaalde woning of een bedrijfspand? Meld deze vermoedens dan bij de gemeente of de politie. U kunt uw vermoedens ook (anoniem) melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Schriftelijk kan ook via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden .

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 16.11.2023

Ook te lezen via Lelystad Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights