Verkiezingen

Lelystedelingen die 18 jaar of ouder zijn en de Nederlandse nationaliteit hebben, kunnen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november 2023 stemmen bij 43 stembureaus, waarvan er twee op een bijzondere locatie staan: Het Luchtvaartmuseum Aviodrome en het NS-station in Lelystad.

Stemmen in het Aviodrome kan van 9.00 tot 17.00 uur. Iedereen die daar gaat stemmen, heeft die dag bovendien gratis toegang tot het museum. Stemmen op het NS-station is vooral makkelijk voor reizigers, dat stembureau is geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Mensen die niet in Lelystad wonen, maar wel op het station, in Aviodrome (of een van de 41 andere stembureaus) willen stemmen, moeten bij hun eigen gemeente een kiezerspas aanvragen. Met een kiezerspas kun je in een andere gemeente stemmen.

Elke stem telt
Waarnemend burgemeester Ineke Bakker: “Door te stemmen kies je iemand die jouw belangen en zorgen begrijpt en je standpunt landelijk zal vertegenwoordigen. Iedere stem is van belang, dus we willen het stemmen zo aantrekkelijk en laagdrempelig mogelijk maken. Daarom kunnen Lelystedelingen dit keer ook hun stem uitbrengen in Aviodrome en op het NS-station.”

Stemmen bij een stembureau
Naast het Aviodrome en het NS-station kunnen Lelystedelingen ook stemmen in een van de 41 andere stembureaus in de stad. De meeste stembureaus zijn open tussen 07.30 uur en 21.00 uur. Alle stembureaus zijn bereikbaar met rolstoel of scootmobiel. 

Op ieder stembureau is er een QR-code beschikbaar waarmee slechthorenden via een online gebarentolk uitleg krijgen over het stemproces. Het stembureau op het stadhuis biedt daarnaast de mogelijkheid voor blinden en slechtzienden om via een stemmal te stemmen.

Praktische informatie
Vergeet niet de stempas en een identiteitsbewijs mee te nemen. Kijk op de website voor een overzicht van alle stembureaus en de openingstijden: www.lelystad.nl/verkiezingen .

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights