Elektrische gitaar

Een paar dagen geleden kondigde Remy Dovianus met trots aan dat de nieuwe single van (hed) p.e. was uitgekomen. Remy Dovianus is een geboren en getogen muzikant uit Lelystad. Voor de nieuwe single ‘Waiting’ heeft hij de gitaarmuziek geschreven en opgenomen. De single zal staan op het nieuwe album ‘Detox’ dat op 15 december uitgebracht zal worden. Voor de muzikant staat een droom op het punt werkelijkheid te worden.  

(hed) p.e.
(hed) PE of (hed) p.e. of Hed PE of (hed) Planet Earth is een Amerikaanse rapcore band uit Huntington Band, Californië. De band is opgericht in 1994 en speelt een mix tussen punk, metal, reggae en hiphop.

Andere muzieksites spreken over ‘G-punk’ wat zou staan voor een samensmelting van punk rock en hiphop. Tevens heeft (hed) p.e. het labeltje meegekregen van Nu-Metal en Rap Metal. De groep is opgericht door MC Jahred en Wesstyle.    

Eenmaal bezig met het schrijven van nummers, werden de leden van de vorige funkband erbij gevraagd, maar alleen Mawk, Chizad en Ben C. Vaught hebben de stap genomen. Later is DJ Product 1969 er nog bijgekomen.  

Remy Dovianus
De in Lelystad geboren en getogen Remy Dovianus heeft voor de nieuwe single de gitaarmuziek geschreven. Het is gaaf om een stukje muziek van ‘Waiting’ te horen op de site Genius.com. Een aanrader als men van dit soort muziek houdt.  

Op het YouTube kanaal van Remy Dovianus is nog veel meer te horen van de band en van de muziek. In september schreef hij dat de eerste single van het nieuwe album van (hed) p.e. ‘Detox’ uitgebracht was middels de streamingdiensten. 

De tweede single ‘Too Late’ volgde op 13 oktober. En nu dus de volgende single ‘Waiting’.  Het is nu wachten op het album ‘Detox’. In de tijd tot 15 december kan men muziek van (hed) p.e. beluisteren en muziek van Remy Dovianus. 

Als men muziek van Remy Dovianus wil horen, moet men eens luisteren naar het titelloze debuutalbum van project ‘REMAI’. Op het album staan een aantal jeugdhelden van Remy Dovianus, zoals Cristian Machado (ex-III Nino), Ahrue Luster (ex-Machine Head) en Jasen Moreno (ex-Drowning Pool).

Het album is middels een Full Album Teaser op YouTube te beluisteren. Speciale nummers zijn ‘Nothing Like the Rain’, ‘Rivals’, ‘Distancia’.Het album is een aanrader voor de liefhebber van rock / metal. Vooral ‘Distancia’ en ‘Nothing Like the Rain’ zijn aanwinsten voor de huidige muziek.

(Bronnen: Remy Dovianus (Instagram), Genius, Wikipedia, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 13.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights