Jongeren

De missie van GGD Flevoland is ‘Mensen gezonde kansen bieden om alles uit hún leven te halen’. Daarom bewaakt, beschermt en bevordert de organisatie de gezondheid van iedereen. Hierbij is er speciale aandacht voor mensen in kwetsbare situaties. De GGD wil dit doen door risico’s voor de gezondheid te voorkomen en de gezondheid van álle inwoners te bevorderen.  

GGD Flevoland 
Met de missie van GGD Flevoland wil de organisatie zeggen dat als mensen zich veilig en gezond voelen, actiever mee doen aan het leven. Iedereen in de samenleving probeert alles uit het leven te halen met de mogelijkheden die men heeft. 

Door dit te doen, wordt de mens gelukkiger en zelfredzamer. Men ervaart het leven dan zelf te kunnen kiezen. De kwaliteit van leven stimuleert de persoon om gezonde keuzes te maken. Met andere woorden: als men lekker in de vel zit, krijgt men plezier in het leven. 

Onderzoek mentale gezondheid 
De GGD Flevoland wil in gesprek met jongeren tussen 12 en 18 jaar uit Lelystad over mentale gezondheid. Men is nieuwsgierig naar de ervaringen en meningen van jongeren over: wat jongeren al doen voor hun mentale gezondheid; wat wordt er aangeboden aan de jongeren en wat vinden ze daarvan? 

Belangrijk is tevens de vraag waar jongeren behoefte aan hebben om de mentale gezondheid te verbeteren. Met de gesprekken zal GGD Flevoland meer inzicht krijgen in de behoeften van jongeren. 

Met de uitkomst van de gesprekken kan de gemeente geadviseerd worden wat nodig is om de mentale gezondheid van jongeren in Lelystad te verbeteren. Jongeren tussen 12 en 18 uit Lelystad die mee willen doen, kunnen zich melden via de link van de GGD.  

Informatie 
Indien men zit met vragen, kan men een mailtje sturen naar onderzoek@ggdflevoland.nl, waarna contact opgenomen wordt. Er volgt een gesprek als men meedoet, dat in november of december zal plaatsvinden op een locatie in Lelystad. 

Gemiddeld zal het gesprek zo’n 2 uur duren in een groep van 10 jongeren, onder begeleiding van GGD Flevoland en eventueel een medewerker van gemeente Lelystad. Alles wat gezegd wordt, wordt anoniem verwerkt. 

De opmerkingen worden verwerkt als onderdeel van een onderzoek. Het betekent onder meer dat mensen die niet hebben meegedaan, niet weten wie wat heeft gezegd. Elke deelname is vrijwillig, wat inhoudt dat men geen vragen hoeft te beantwoorden, die men niet prettig vindt en zich mag afmelden, als men niet meer wilt deelnemen.

(Bron: GGD Flevoland (+Instagram)) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 12.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights