Steun voor Palestina

OPINIE – De westerse media weten weer van alles uit de kast te halen. Zo krijg je experts te horen over nepnieuws of juist niet. Maar daar gaat het niet echt om, ook al is het maar voor de helft waar, dan nog worden baby’s vermoord door de terroristen van de bezetter. Een andere keer krijg je krijgsles over hoe de bezetter Gaza binnenvalt, van welke kanten en met wat soort tank en ander soort materiaal. Men krijgt uitleg tot het laatste schroefje van een tank, vliegtuig, drone, raket en ander modern materiaal. Maar daar draait het niet om, het gaat er om hoe het ‘kleine’ Hamas de terroristen van de bezetter bestrijdt. 

Media over de echte reden 
Maar hoe gaat men om met de media rond Hamas? Onkunde of desinteresse? Nee, gewoon omdat Hamas op een zogenoemde terroristenlijst staat, ontwikkeld door een westerse koloniale pennenlikker. Maar men vergeet dat de werkelijke terroristen de bezetter van Palestina voor 75 jaar zijn. Maar over die geschiedenis van de bezetting daar horen we de edele pennenlikkers niet over. 

Een ieder dacht dat het ‘goed voorbereide grote leger’ van de bezetter wel even de Gazastrook zou veroveren, maar dat viel dus zwaar tegen. De veel kleinere Palestijnse verzetsgroepen zijn beter voorbereid en weten de zwakke plekken van de terroristische aanvaller cq bezetter van Palestina te vinden. Op het moment dat men de zwakke plekken van de tegenstander kent, kan men er ook beter gebruik van maken. 
Daarnaast is het ook veel makkelijker om in groepjes van ongeveer 5 verzetstrijders snel en gericht aan te vallen, dan een groot leger in te zetten. Dat grote leger is met een oorlog van  ‘omgekeerde verschroeide aarde’ bezig. Mocht de bezetter de verzetsstrijders niet weg krijgen, dan wordt alles maar kapot gebombardeerd, ongeacht of dat het leven van Palestijnse burgers kost. Hamas moet verdwijnen of anders Gaza vernietigd.

Tenslotte vallen de meeste slachtoffers onder de Palestijnse burgers. Daarentegen weet de Groene Amsterdammer plots te melden dat de inwoners ‘proberen te ontsnappen aan de verstikkende greep van Hamas’. Dit zou een Palestijn uit Rafah telefonisch hebben gemeld; hij is advocaat en mensenrechtenactivist. Volgens deze Palestijn zou de meerderheid in Gaza ‘allang klaar’ zijn met Hamas, dat het eigen volk zou onderdrukken.      

Aangezien er wantrouwen is op al het nieuws wat voorbij komt via de (sociale) media, vraag ik me af, hoeveel Palestijnen dit verhaal delen. Daarentegen is er nog een Mahmoud Abbas op de West Bank, waar de Palestijnen ook klaar mee zijn. 

Laat het duidelijk zijn dat ik onvoorwaardelijk achter de Palestijnen sta en ook achter hun verzetsstrijders. Met een gele ster hebben de zogenaamde politici van de bezetters in de VN een blijk van disrespect getoond voor een zwarte pagina in de geschiedenis van de huidige wereld. De wereld was in de greep van 5 jaar van een groep landen die slechte ideeën hadden. Echter de bezetting van Palestina duurt al 15 x zo lang en dan zou men geen verzet tegen de bezetter mogen opzetten?   
Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er in Nederland verschillende verzetsgroepen, die op 5 september 1944 zijn gaan samenwerken onder de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten.  

Een andere verzetsgroep is Hezbollah in Libanon. Vrijdag 3 november heeft de leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zijn lang verwachte toespraak gehouden. Volgens de woorden, die zijn vastgelegd door Middle East Eye (MEE), van de Hezbollah-leider zijn de belangrijkste doelstellingen voor deze groepering altijd geweest het beëindigen van de oorlog in Gaza en het verzekeren van een overwinning van Hamas op de bezetter. 

De operatie van Hamas van 7 oktober was puur Palestijns en compleet geheim. Dat betekent dat geen een factie van de ‘anti-Israëlische As van Verzet’ op de hoogte was.
Hassan Nasrallah heeft aangegeven dat de troepen van de bezetter ‘de bloedbaden hebben gepleegd’ tegen de burgers. Daarnaast is het onmogelijk om het doel van de bezetter – Hamas compleet te verpletteren – te halen. Hij vroeg zich ook af of dat er iemand zou zijn met hersenen in zijn hoofd, die zo’n doel zou hebben. 
De Hezbollah-leider vergeleek de huidige situatie met de oorlog van de bezetter tegen Libanon in 2006. De bezetter zocht een militaire oplossing in plaats van onderhandelingen. Hierdoor raakte de bezetter in een strijd met Hezbollah, die eindigde in een patstelling. Volgens hem zal deze strijd eindigen met de overwinning van Gaza en de nederlaag van de vijand. 

Ondertussen worden wapens door vele landen in de wereld gekocht van de bezetter, zoals India (voor 1.2 miljard dollar), Azerbaijan (voor 294 miljoen dollar), Filipijnen (voor 275 miljoen dollar) en nog vele andere landen, waaronder ook Nederland. 
En dan hebben we ook nog de reizende koopman uit de VS, Antony Blinken, die voor de derde keer in Tel Aviv is. Hij wil ‘toch’ een humanitaire corridor voor Gaza om voedsel en hulpmiddelen naar binnen te krijgen. Dat gaat dan op een manier dat hij voedsel geeft met zijn linkerhand aan de Palestijnen (een kopje soep, een stukje brood en een beker water), maar ondertussen met zijn rechterhand voor ruim 14 miljard dollar ‘steun’ aan de bezetter. Tenslotte moet er verschil zijn. 
Misschien moet hij eens een weekje meelopen met een journalist in Gaza en daar een week verblijven. Kijken wat er allemaal zo gebeurt bij de bombardementen door de beztter.

Ziekenhuizen in Gaza moeten noodgedwongen stoppen omdat er geen brandstof meer is; Palestijnen in het gebied dachten in een ziekenhuis veilig te zijn, maar worden daar ook gebombardeerd; Palestijnen worden gedwongen om van noord naar zuid te verhuizen, terwijl de wegen en voertuigen ook aangevallen worden. 
De ziekenhuizen worden aangevallen omdat er zogenaamd Hamas strijders zich er schuil zouden houden. Echter, een Noorse arts heeft laten weten dat hij nog nooit één soldaat in de gangen is tegengekomen. Voor zijn veiligheid en zijn patiënten, heeft hij alle gangen doorzocht.

Maar gelukkig hebben we overal experts zitten, die weer aan mogen schuiven bij nieuwsprogramma’s, zowel in de ochtend als in de avond, daar ze overal ‘verstand’ van hebben.

(Bronnen: Trouw, Wikipedia, Historianet, De Groene Amsterdammer (Instagram), Nationaal Archief, MEE (Instagram), Instagram, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 03.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights