Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Op zijn laatste werkdag als commissaris van de Koning (CdK) voor provincie Flevoland is Leen Verbeek benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) reikte de onderscheiding persoonlijk aan hem uit. Leen Verbeek kreeg de onderscheiding tijdens zijn afscheidsreceptie. 15 jaar lang was Leen Verbeek commissaris van de Koning in Flevoland en nu gaat hij met pensioen.

Inzet voor democratie en mensenrechten
Leen Verbeek ontving de onderscheiding in het bijzonder vanwege zijn inzet voor democratie en mensenrechten in zijn werk voor de Raad van Europa. Sinds maart 2021 was Leen Verbeek namelijk President van het Congres van Lokale en Regionale Overheden van de Raad van Europa.

Dit werk deed hij naast zijn werk als commissaris van de Koning in Flevoland. “Jammer dat ik moet stoppen, maar ik ben heel blij met wat ik allemaal heb meegemaakt de afgelopen 15 jaar. Ik ben dankbaar dat ik als commissaris van de Koning aan de samenleving mocht werken.” 

Langstzittende commissaris
1 november 2008 startte Leen Verbeek als de toen derde commissaris van de Koningin in Flevoland. Daarmee volgde hij zijn voorganger Michel Jager op. Leen Verbeek was sinds 2019 de langst zittende commissaris van de Koning in heel Nederland.

Begin november 2022 kondigde hij zijn afscheid aan bij de Provinciale Staten van Flevoland. “Dit werk doe ik nog iedere dag met heel veel plezier, maar vroeg of laat moet je plaatsmaken voor een opvolger”, aldus Leen Verbeek. 

De nieuwe commissaris
Arjen Gerritsen volgt Leen Verbeek op. Daarmee wordt hij de vierde commissaris van de Koning in Flevoland. Arjen Gerritsen was sinds 27 september 2016 burgemeester van de gemeente Almelo. 25 oktober 2023 werd hij officieel beëdigd door Zijne Majesteit de Koning op Paleis Noordeinde.

Vrijdag 3 november 2023 treedt Arjen Gerritsen officieel aan als commissaris van de Koning. Dat gebeurt tijdens een bijzondere vergadering in het Flevolandse provinciehuis. Tijdens deze vergadering heten de leden van Provinciale Staten hem feestelijk welkom in Flevoland.

(Bron: Provincie Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 01.11.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights