OPINIE – Deze dagen vraag ik me af, wanneer het voor Mark Rutte genoeg is dat de bezetter van Palestina het recht nog heeft om zich te beschermen. Is dat wanneer alle kinderen en baby’s en vrouwen in Gaza zijn vermoord? Of wanneer alle gebouwen in Gaza zijn vernield? Of wanneer Gaza compleet van de kaart is geveegd? Ondertussen moeten we op de rechtse tv, nieuwszenders en (sociale) media zien hoe het ene circus en de andere leugen van de bezetter podium krijgt.  

Zo was laatst was de zielige, onpasselijke, ziekmakende, wansmakelijke en weerzinwekkende vertoning van de ambtenaren van de bezetter in een of andere vergadering van VN te zien met een gele ster op. Dat zo iets wordt toegelaten op een wereldpodium. Ondertussen wordt overal in het westen een podium geboden aan de bezetters van kolonisten die dagelijks bezig zijn met het vermoorden van onschuldige burgers in Gaza, Al Quds en de West Bank. 

Maar nergens in het zogenoemde ‘vrije en democratische westen’ is er iets te horen van de speeches van de woordvoerder van Hamas, Abu Obeida, of de woordvoerder van Saraya Al Quds, Abu Hamza. De sites van Hamas en van Saraya zijn niet bereikbaar, want die worden door de bezetter van Palestina en het westen uit de lucht gehouden. 

Verzetstrijders in Gaza 
De militaire vleugel van Hamas is de ‘Ezzedeen Al-Qassam Brigades’. Ezz in de naam staat voor ‘steun’, Deen voor ‘religie’ en Al Qassam voor ‘scheidslijn’. Ezzedeen Al-Qassam Brigades komt in feite van Ezzedeen Al-Assam, die een Syrische geleerde was, die in de jaren 20 naar Palestina verhuisde om het Palestijnse verzet te steunen. In Jenin in 1935 werd hij gemarteld. 
De Al-Qassam Brigade werd in 1991 opgericht en is de grootste en best uitgeruste verzetsbeweging in Gaza. Momenteel wordt de groep geleid door Mohammed Deif en zijn plaatsvervanger Marwan Issa. In de afgelopen jaren zijn de raketcapaciteiten verbeterd, zijn drones in gebruik genomen en werkt de groep met onderwater commando-operaties. 

Saraya al-Quds – de Al-Quds Brigades – is de gewapende vleugel van de Palestijnse Islamitische verzetsorganisatie, Islamitische Jihad. Deze groepering is in feite de tweede verzetsgroep in de Gazastrook. De leiding zou liggen bij Ziyad al-Nakhalah. Voorheen was het hoofd in de Gazastrook Baha Abu al-Ata, die in november 2019 werd vermoord. 

Onbeschofte aanvallen op Gaza
Vanmiddag – dinsdag 31 oktober – komt het bericht binnen via Al Jazeera dat er een gruwelijk bloedbad in Jabalya is gepleegd door de bezetters. Middels ‘Breaking News’ laat de woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza weten dat het aantal slachtoffers het grootste kan zijn en dat het aantal dat van het bloedbad in het Baptist Hospital kan benaderen. 
Op Al Jazeera tv was men nog bezig om de lichamen te tellen, men weet op dit moment nog niet hoeveel slachtoffers er zijn.   

Berichten geven aan dat het bezettingsleger een nieuw gruwelijk bloedbad heeft aangericht. De bezetters hebben een woonwijk naast het Indonesische ziekenhuis in Jabalia, ten noorden van Gaza, gebombardeerd. Een eerste schatting geeft reeds aan dat 400 doden en gewonden zijn te betreuren. Het gebied rond het ziekenhuis is dichtbevolkt. Volgens het ministerie is de situatie in het ziekenhuis ‘zeer catastrofaal’ te noemen. Ook hier is het grootste aantal slachtoffers kinderen en vrouwen zijn. 

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in Gaza is het Jabalia-kamp gebombardeerd met 6 bommen, elk van 1 ton explosieven. De bezetters hebben een wijk in het centrum van het kamp volledig verwoest.  
Volgens de directeur van het Indonesische ziekenhuis hebben de slachtoffers brandwonden en verminkingen opgelopen. Dit wijst op het gebruik van ‘internationaal verboden wapens’. Tevens moet de directeur melden dat het ziekenhuis vanaf woensdagavond volledig stilgelegd wordt, wegens gebrek aan brandstof. 
De civiele bescherming in Gaza heeft gemeld dat het grootste deel burgers zijn. Met eenvoudige en beperkte mogelijkheden probeert men de gewonden te redden en de doden te bergen.  

Betrouwbaarheid
Elke keer als er weer bericht komt van de bezetters op het podium van de westerse media, kan men zich afvragen of het allemaal wel klopt. De bezetter heeft een groot CV van ‘berichten die niet kloppen’.  Denk maar eens terug op de executie van Shireen Abu Akleh en andere journalisten die zijn vermoord. 
Zo zijn er ook vraagtekens te zetten dat Hamas verantwoordelijk zou zijn geweest voor de aanval op het festival waarbij personen van de kant van de bezetter zijn omgekomen. Andere verhalen laten horen dat de feestgangers tussen 2 vuren kwamen te zitten en waarbij ‘eigen mensen’ mogelijk zijn gedood door de bezetter.

De verhalen die opgedist werden over het ziekenhuis eerder in de aanval op Gaza, lijken ook niet helemaal de waarheid te geven. Het volgende verhaal van de zogenaamde gegijzelde soldaat die bevrijd werd door de troepen van de bezetter, lijkt ook te rammelen. De zogenaamde gegijzelde soldaat blijkt helemaal niet op de lijst te staan van gegijzelden. Dus waar kwam die persoon ineens vandaan? 
Het hoort allemaal bij de psychologische oorlogvoering via de sociale media. En de westerse media – inclusief die van Nederland – werken er aan mee, door steeds maar de woordvoerder van de terroristische bezetter op tv aan het woord te laten. 

(Bronnen: Hum News, Wikipedia, Al Jazeera, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 31.10.2023

2 gedachte over “Update 18: Al-Aqsa Flood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights