DOETINCHEM – De gemeente Doetinchem wil graag met de inwoners in gesprek die de woning of bedrijf zo duurzaam mogelijk willen runnen. Dit gesprek staat gepland voor 7 november in De Steck, Raadhuisstraat 35. Tijdens de bijeenkomst kunnen inwoners zichzelf én anderen inspireren op het gebied van verminderen van afval, duurzame producten en het hergebruik van materialen. Dit wordt ‘circulariteit’ genoemd. 

Iedereen kan iets bijdragen 
De locatie van de bijeenkomst (De Steck in Doetinchem) is open vanaf 18.30 en de bijeenkomst begint om 19.00 uur. De gemeente meldt dat er in een circulair Doetinchem geen afval bestaat. Van alle restproducten wordt iets nieuws gemaakt en zijn de producten zo duurzaam mogelijk. 
Iedereen kan op zijn of haar manier bijdragen aan een schonere wereld, of men nu inwoner is of een ondernemer. Daarnaast levert het ook vaak grote voordelen voor de inwoner op. Op het moment dat men circulair bezig is, heeft men minder afval -wat minder kosten inhoudt – of men is minder geld kwijt aan het kopen van spullen / materialen. 

Maar de gemeente kan het niet alleen. Het moet samen gebeuren. Doetinchem heeft de inzet, de mening en de ideeën van de inwoners en ondernemers hard nodig om de stad circulair te maken. Gaarne wil de gemeente in gesprek gaan met personen die goede ideeën hebben waarmee andere mensen zijn te inspireren. Tevens ook met mensen die juist informatie zoeken bij de vele experts die op de bijeenkomst aanwezig zullen zijn. Daarom wil Doetinchem met haar inwoners en ondernemers in gesprek op 7 november tijdens de rondetafelgesprekken. 

Ambitie voor de toekomst 
De ambitie van de gemeente Doetinchem is om in 2050 volledig circulair te zijn en in 2030 voor de helft. In een circulair Doetinchem bestaat er geen afval meer, worden van de restproducten nieuwe dingen gemaakt en zijn de producten zo duurzaam mogelijk. 
Daarbij gelooft de gemeente dat samenwerking de sleutel is tot een duurzamere toekomst. En voor die samenwerking zijn de ideeën, de ervaringen en de betrokkenheid van de inwoners en ondernemers van cruciaal belang. Tijdens de bijeenkomst in De Steck kan men in gesprek gaan met anderen over circulariteit, vragen stellen aan specialisten en de eigen visie op circulaire economie delen.  

Tijdens de bijeenkomst kan men zaken verwachten als een informatiemarkt over circulaire thema’s, rondetafelgesprekken over de circulaire economie in Doetinchem en een afsluitende borrel om te netwerken.  
De inloop is tussen 18.30 en 19.00 uur, waarna wethouder Henk Bulten de opening van de bijeenkomst zal verrichten. Henk Jansen zal een korte introductie over de Steck doen, waarna de gastspreker van de avond, stadsboerin Ellen Willems, de toehoorders mee zal nemen in haar kennis en ervaring. 

Voordat de rondetafelgesprekken (ronde 1) en de rondetafelgesprekken Thematafels (ronde 2) beginnen, zal een korte introductie worden gegeven over de circulaire economie. De bijeenkomst is voor iedereen bedoeld: Inwoners van Doetinchem, ondernemers, experts, studenten en andere belangstellenden. 
Het aanmelden van de avond gaat via de site van de gemeente Doetinchem.  

(Bron: Gemeente Doetinchem, De Steck) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.10.2023

Ook te lezen via Doetinchem Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights