Apartheid muur

OPINIE – De hypocriete opmerkingen van de bezetter (en huichelaar) dat Palestijnen in noord Gaza binnen 24 uur naar het zuiden moeten verhuizen, zijn natuurlijk van de ratten besnuffeld. De persoon die dit heeft verzonnen en uit heeft gesproken weet dat het niet mogelijk is, maar hij wil laten zien dat hij ‘de baas’ is. Op het moment dat Palestijnen van noord naar zuid gaan, worden vrachtwagens gebombardeerd, waardoor 77 Palestijnen in koele bloede zijn vermoord. Maar geen teken van beschuldigingen naar de bezetter, geen sancties alleen maar groen licht voor genocide en etnische zuiveringen.  

Hypothese
Nu sta ik al jaren lang bekend als complottheorie denker – denk bijvoorbeeld maar eens aan de zaken die niet kloppen bij de verslaglegging van 9/11 – maar ook in deze oorlog tegen de Palestijnen zijn er gegevens van de westerse media die niet te vertrouwen zijn. Zo circuleren er foto’s van de baby’s die Hamas vermoord zou hebben. Maar er zijn kenners van AI die hebben aangetoond, dat er foto’s zijn ‘gefabriceerd’.  

Maar laten we ook eens samen een verhaal ‘bouwen’, zoals de westerse media zo vaak doen. Stel er is een Vlaamse rechts radicale politicus die van mening is dat de Vlamingen een eigen land moeten krijgen. Hij stelt een bepaalde verklaring op – bijvoorbeeld Balfour 2.0 – en gaat met de Britten en Duitsers overleggen. Die steunen het voorstel en zeggen toe de verklaring in de VN te brengen. Maar er is nog niets aan de hand en dus wordt het wel besproken, voorzien van de stempel ‘aanhouden’ en men gaat slapen. 

Op enig moment – zo’n tig jaren later – breekt er een oorlog uit tussen de Vlamingen en de Walen. De laatsten worden gesteund door de Fransen. De Vlamingen willen weg en de verklaring Balfour 2.0 komt op tafel. Aangezien er al een deel België in Nederland ligt (Baarle Hertog) willen de Vlamingen naar Nederland. Dit onderwerp was ook uitgebreid beschreven in Balfour 2.0.  
De Duitsers, Britten, Fransen en Walen stemmen hiermee in, waardoor zo’n 10 procent van zeg 7 miljoen Vlamingen (zo’n 700.000 ) moeten vluchten. De andere Vlamingen verspreiden zich over de wereld. Maar de ruimte in Nederland is ‘te klein’ en dus moet er door de Nederlanders gebied in worden geleverd, waardoor het gebied van Nederland steeds kleiner wordt. 

Op enig moment is er nog een gebied aan de zee – wat nu nog Zeeland heet – en een gebied in het oosten – wat nu nog Drenthe heet – . Aangezien er geen Nederland meer bestaat, worden de 2 gebieden Nederlandse Gebieden genoemd. Het gebied aan de zee wordt hermetisch afgesloten van de wereld met muren van apartheid. De hoofdstad Amsterdam hoort voor een klein deel bij de  Nederlandse Gebieden, maar staat wel onder het militaire regime van de Vlamingen. Tevens hebben de bezetters van de Nederlandse Gebieden het idee de resterende Nederlanders te verdrijven op welke manier dan ook. En de bezetters willen Duitsland veroveren om tot een groot Vlaanderen te kunnen komen. 

Komt het verhaal een beetje bekend voor? Ik hoop het wel, want, met wat aanpassingen, is het wat er gebeurd is met Palestina en dat wordt met de dag kleiner. Ik snap nog steeds niet waarom die kapitale blunder van Balfour is goedgekeurd. Politici die ‘kennis’ hadden in die dagen wisten wat er zou gaan gebeuren. Een land schenken aan personen die Europa kwijt wilden en te plaatsen in een land waar al Palestijnen woonden, was gewoon vragen op problemen. Dat wist elk kind van de kleuterschool, maar in de politiek gaat het soms wat moeilijker om 1 en 1 op te tellen.

De media 
De Palestine Chronicle kwam met het artikel ‘Kleinzoon van Nelson Mandela: Israëlische ambassade niet langer welkom in Zuid-Afrika’. Volgens het artikel van Nurah Tape zou Mandla Mandela – de kleinzoon van Nelson Mandela – een krachtige boodschap hebben afgegeven aan de Zuid-Afrikaanse regering. Hierin heeft hij gezegd dat ze niet langer stil kunnen en mogen blijven staan terwijl “ …  we zien hoe onze broeders en zusters worden vermoord door de zionistische staat Israël …
Het parlementslid van de ANC heeft de minister van Internationale Betrekkingen van Zuid-Afrika opgeroepen om een duidelijke boodschap naar president Cyril Ramaphosa te sturen, dat de ambassade van de apartheidsstaat niet langer welkom is in Zuid-Afrika. 

Op vrijdag zijn de BBC-journalisten Haitham Abudiab en Muhannad Tutunji aangevallen door de politie van de bezetter en onder schot gehouden in Tel-Aviv.  
Daarnaast heeft Reuters (Instagram MEE) vrijdag bevestigd dat videograaf Issam Abdullah bij een luchtaanval op Zuid-Libanon is gedood. Andere journalisten zijn gewond geraakt, zoals Thaer al-Sudani en Maher Nazeh. 

Volgens het account van MEE (Instagram) staat de naam van Sheikh Ekrima Sabri – de imam van de Al-Aqsa Moskee in Al Quds – op een ‘hitlist’. Op deze lijst zouden tientallen Palestijnen (met naam en locatie) staan. De lijst is gepost op het extreemrechts Telegram kanaal van de bezetter. De zender wordt genoemd Nazi Hunters 2023 en beschrijft de doelwitten – vaak met foto en een draadkruis over het gezicht – als ‘nazi’s die vrij rondlopen en nog niet zijn  geëlimineerd’.  
Daarnaast worden op het Telegram-kanaal anderen genoemd, zoals religieuze leiders, politieke figuren, journalisten, ambtenaren, studentenactivisten, (vermeende) leden van Hamas en Palestijnse strijders.  
MEE heeft dit kanaal op Telegram geïdentificeerd, net als vele andere kanalen en andere berichtendiensten. Al deze kanalen lijken aan te zetten tot geweld tegen Palestijnen. 

Ook op hetzelfde account van MEE is een bericht te vinden van de VS omroep MSNBC. Deze omroep heeft drie Islamitische nieuwslezers uit hun programma’s verwijderd. Het vreemde was dat dit gebeurde te midden van beschuldigingen dat de zender te sympathiek tegenover de Palestijnen zou staan. Het geheel is gaan lopen nadat Jonathan Greenblatt, directeur van de pro-bezetter Anti-Defamation League in een show het netwerk beschuldigde van sympathie voor Hamas.  

Het lijkt dat als men geen keuze maakt of aangeeft achter de Palestijnen te staan, dat men verdacht is. Zeker als men achter Hamas zou staan. Maar men moet wel aangeven dat men pro-bezetter is en dan wordt men weer opgenomen in de armen van het westen. 
Wel dat is niet nodig, want ook het westen heeft ook Palestijns bloed aan de handen, zeker na de idiote oplossing van de Balfour-verklaring. Wat een verschrikkelijke vergissing is dat geweest. 

Volgens mij hadden die personen van de Balfour beter naar de VS kunnen gaan, daar was, is en zal altijd genoeg ruimte zijn. En zouden er ook geen oorlogen tussen de bezetters en de Arabische landen / Palestijnen zijn geweest. Tenslotte mag iedereen in de VS met een wapen rondlopen. 

(Bronnen: Palestine Chronicle, Instagram, BBC, MEE, Khamakar News Agency)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 14.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights