OPINIE – De campagne van Pro-bezetter draait op volle toeren, zowel in de media, als in het ochtend praatprogramma. Maar het gaat ook door in de politiek, waar behoorlijk veel wordt gesproken over steun aan de bezetter. En dan worden woorden gebruikt als ‘Barbaarsheid’,  ‘Het recht om zich te beschermen’, ‘Hamas compleet uitschakelen’ en ‘Terroristische aanval’. Het is zo jammer dit soort zaken. De bezetter heeft het recht om haar grondgebied te beschermen, hoezo ‘haar grondgebied’ ? Het is helemaal niet het grondgebied van de bezetter, het is gestolen Palestijns grondgebied. 

Demonstraties zijn volgens bepaalde fracties ‘demonstraties van terroristen of aanhangers van Hamas’. En dan spreekt men over de ‘oorlog van terreur’ in de Tweede Kamer, maar er is nog geen woord gevallen over de bezetting van 75 jaar van Palestijns grondgebied. Steeds meer bekruipt me het gevoel dat de Balfour verklaring de grootst mogelijke blunder in de geschiedenis is geweest.

Oorlogsmisdaden
Stephan van Baerle (DENK) probeert het nog wel, maar er komt nauwelijks wat gevoel voor de Palestijnen. En men gaat verder, demonstraties verbieden, want er zou eens wat gezegd kunnen worden of er zou eens iemand kunnen zijn die steun voor Hamas zou tonen. Er is maar één zin die rondzingt en dat is ‘Hamas is een terroristische organisatie’. Tevens wordt aangegeven dat als men achter Hamas zou staan en aangeeft dat er demonstraties gaan komen, de inlichtingendiensten je in de gaten houdt. Tevens wordt door fracties geïnformeerd of het OM mogelijk weleens gaat denken aan ‘opruiing’. Het is volgens de fracties walgelijk dat Palestijnen in Nederland door steden rijden, toeteren en met een Palestijnse vlag zwaaien en zogenaamd feestvieren. Maar waar blijft de steun voor de Palestijnen? Waar is de Palestijnse vlag bij het Tweede Kamergebouw? 

Maar wordt er dan ook gekeken naar hoe de bezetter dagelijks bezig is op gestolen Palestijns grondgebied? ANP meldt dat de bezetter dinsdag is begonnen met het uitdelen van wapens aan vrijwilligers in regio’s bij de grens van Palestijnse gebieden. Volgens de bezettende minister van Nationale Veiligheid zijn er 10.000 geweren aangeschaft om uit te delen. Ondertussen lopen er illegale paramilitaire kolonisten elke dag al rond met geladen wapens om op alles wat Palestijns is te schieten. 

De site van Wafa heeft gemeld dat gevechtsvliegtuigen van de bezetter 4 ambulances hebben gebombardeerd en een Palestijnse vrouw hebben gedood in Deir al-Balah in Gaza. De bezetters bombardeerden de ambulances die aanwezig waren om de slachtoffers in het Abasan Al-Kabira-gebied te vervoeren.
Er is een formele klacht ingediend bij het Internationaal Strafhof (ICC) tegen de premier van de bezetter – en 40 anderen – door de in Zuid-Afrika gevestigde NGO Africa4Palestine. In de aanklacht wordt opgeroepen tot arrestatie van deze personen. 

Van de auteur George Takei is de opmerking opgeschreven dat de bezetter van Palestina de voedsel-, water- en brandstoftoevoer naar 2 miljoen Palestijnen in Gaza heeft afgesloten: “ … collectieve bestraffing is niet alleen in strijd met het internationaal recht, het is ook inhumaan en onlogisch … “    
De president van Venezuela, Nicolás Maduro, heeft laten weten dat de bezetter genocide pleegt op de Palestijnen. 
Het Government Media Office in Gaza heeft een persbericht uit laten gaan waarin wordt aangegeven dat men rouwt om de 2 collega-journalisten Mohammad Soboh en Saeed Al-Taweel, die werden gedood. De journalisten waren doelwit van een luchtaanval van de bezetter, terwijl ze verslag deden van de evacuatie van een gebouw, ten westen van Gaza-Stad, dat maandag werd bedreigd door bombardementen van de bezetter. 

Het RD heeft gemeld dat het CIDI de fracties in de Tweede Kamer heeft bijgepraat over de situatie op dinsdagochtend, net voor het vragenuurtje, handig! Nergens is te vinden dat de Palestijnse Gemeenschap de fracties heeft bij mogen praten. 
Daarnaast heeft de krant gemeld dat de strijdkrachten van de bezetter zo’n ‘1.500 lichamen van Hamasterroristen hebben gevonden’. Yeah right !

Vanuit Gaza komen berichten dat 5 moskeeën zijn gebombardeerd in Khan Yunis en Al-Maghazi. 
Bard Students For Justice In Palestine heeft een verklaring afgegeven waarin wordt gemeld dat de organisatie onwrikbare steun aan de eenheisintifada in Gaza en de bezette Palestijnse gebieden verleent. Er wordt erkent dat het apartheidsregime van de bezetter voortdurende apartheidsmisdaden begaat tegen de Palestijnen. Hierdoor is het Palestijnse leven sinds 1948 systematisch vernietigd. De koloniale kolonistenstaat van de bezetter vertrouwt op dagelijks geweld om haar militaire bezetting van het Palestijnse inheemse land in stand te houden. Zeven miljoen Palestijnse vluchtelingen zijn verbannen naar Jordanie, Libanon, Syrië en Palestina. 

Ismail Haniyeh (Hamas) heeft ook een verklaring bekendgemaakt. Hij geeft aan dat vanuit de frontlinie van het ontembare en trotse Gaza de Operatie Al-Aqsa Flood gelanceerd is door de Al-Qassam Brigades, de verzetsfracties en de kinderen van het Palestijnse volk. Operatie Al-Aqsa Flood werd aangekondigd door de commandant van de generale stad van het verzet, mujahid Mohamed Deif en wordt ter plaatse geleid door de commandant van het Islamitische verzet van Hamas, Yahya Sinwar in de voorhoede.   

Electronic Intifada heeft op haar site een artikel van Asa Winstanley geplaatst met de kop ‘Burgemeester van Londen helpt Israël bij het lobbyen voor valse antisemitische aanvallen’. In het artikel wordt gemeld dat de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, alarm heeft geslagen. Volgens hem worden Britse joden in hun eigen gemeenschappen aangevallen. Hij doelt op een Joods bedrijf waarbij een ruit was ingegooid. 
Echter de Metropolitan Police heeft – gemeld door Daniel Sandford van de BBC – duidelijk gemaakt dat de schade aan het restaurant veroorzaakt was door een inbraak en niet door antisemitisch geweld.

Tenslotte – voor deze keer – een mededeling van de Welsh onderzoeksjournalist, Asa Winstanley, die aangeeft dat het Palestijnse verzet zich niet richt op burgers. Dit geeft hij aan aangezien de cijfers van de krant Haaretz melden dat zo’n 75 procent van de tot dat moment genoemde doden van de bezetter, soldaten waren. 

(Bronnen: ANP, Africa4Palestine, Instagram, Wafa, Government Media Office in Gaza, RD, Telegraaf, Bard for Justice in Palestine, Asa Winstanley, Ismail Haniyeh, The Electronic Intifada, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 10.10.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights