Bij Lelystad Airport komt een groot distributiecentrum wat ontwikkeld gaat worden door DHG. DHG heeft een overeenkomst gesloten met Ontwikkeling Maatschappij Airport Lelystad Almere (Omala) voor de aankoop van een kavel grond. De kavel is ruim 19 hectare groot en is gesitueerd op het Lelystad Airport Businesspark (LAB). Volgens de verschillende berichten zou het kavel zo’n 12 tot 13 voetbalvelden groot zijn.

DHG / David Hart
In 1995 is David Hart in Rotterdam – Waalhaven – begonnen in de logistieke vastgoed met een eerste hal. Daarna is het bedrijf flink uitgebouwd en is DHG een solide bedrijf geworden. De kernwaarden waren en zijn nog steeds hetzelfde.

Hierbij gaat het om snel handelen, gericht op oplossingen, flexibel en hands-on. Deze kernwaarden typeren de aanpak en vormen de basis van het succes. David Hart was niet afkomstig uit de sector, maar uit de automotive-branche. 

Kavel op LAB
Ondertussen heeft DHG de kavel reeds afgenomen en zal binnenkort – op eigen risico – starten met de ontwikkeling van 160.000 m2 hoogwaardige distributiecentra. Dit zal gebeuren via het Smartlog concept. 

Aangezien LAB midden in de logistieke hotspot Almere – Lelystad – Zeewolde ligt en tevens op het kruispunt van de A6 en de N302, ziet DHG in Lelystad de juiste mogelijkheden voor de ontwikkeling van hoogwaardige logistiek. 

De locatie heeft in 2020 de derde plaats gehaald bij de verkiezing van logistieke hotspots, georganiseerd door logistiek.nl. In de afgelopen jaren zijn door DHG meerdere distributiecentra ontwikkeld op diverse logistieke hotspots.  

Realisatie distributiecentra
Volgens DHG zou de locatie Lelystad geschikt zijn voor 8 gekoppelde distributiecentra. In meerder plaatsen zijn of worden distributiecentrum ontwikkeld door DHG, onder meer in Hellevoetsluis, Rotterdam, Zaandam en Moerdijk. 

Het centrum in Lelystad zou zo’n 160.000 m2 groot moeten worden. Sinds 2015 heeft DHG ruim 1.3 miljoen m2 distributiecentra – volgens het Smartlog concept – gerealiseerd. Momenteel is nog zo’n 500.000 m2 in aanbouw op verschillende locaties. 

Smartlog staat voor ‘smart’ en ‘logistics’. Het is de nieuwe trend in warehousing op grote schaal (XXL warehousing) en distributie. De locaties liggen op die plaatsen die goed bereikbaar zijn door heel Nederland.

(Bronnen: Logistiek, Radio Lelystad, LAB Lelystad, DHG) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights