De nieuwe app BuurtHapp is een app voor inwoners van Lelystad. Hierbij gaat het om tégen voedselverspilling, vóór meer delen en verbinding in de buurt. Op dit moment is de app nog in de zogenoemde testfase, maar men probeert hem in oktober live te krijgen. Er worden nog wat testers gezocht. 

Nieuw initiatief in Lelystad 
Het is een leuk nieuw initiatief van The Waste to Success. Op de instagramaccount van The Waste is informatie te vinden, net als op het instagramaccount van Circulair Lelystad. Op het laatste account staat een document wat men kan downloaden en invullen als men de app wil testen. Tevens is er een account op Instagram BuurtHapp.

Als men het document niet wil of kan downloaden, kan men op het account van Circulair Lelystad een privé berichtje achterlaten. Daarna zal men contact opnemen en kan men ook tester worden voor de nieuwe app. 

Woonachtend in Lelystad 
Om de app te kunnen testen, moet men wel in Lelystad wonen. Op die manier kan men een van de eerste testers worden van een app die later alom gebruikt gaat worden. Nu is het tijd om op te staan tegen voedselverspilling en daaraan kan men meewerken door de app te bekijken en ideeën aan te dragen. 

De opzet is dat men via de BuurtHapp een gezellige buurt gaat krijgen, mede omdat men de restjes gaat delen met de buren. Het is een kwestie om ‘Vaarwel’ te zeggen tegen voedselverspilling en ‘Hallo’ tegen een eerlijke voedselverdeling met de BuurtHapp.   

Werking van de app
De BuurtHapp werkt vrij simpel. Een ieder die meedoet, meldt in de app zijn of haar locatie. Op die manier krijgt men meldingen binnen als er iets aangeboden wordt in de buurt. Daarna kan men een chat starten. 

Middels de chat kan men een afspraak maken zodat het gerecht (je) opgehaald kan worden of dat het thuis gebracht kan worden. Door de chat en het delen van gerechten (en eventueel restjes) kan men vrienden worden met de buren. 

Als men eten over heeft, maakt men gebruik van de BuurtHapp. De BuurtHapp is dé app om voedsel te delen en voedselverspilling tegen te gaan. In feite is het gratis eten voor en door de buren. Het is makkelijk en gezellig. 

(Bronnen: Instagram Circulair Lelystad, Instagram The Waste to Success. Instagram BuurtHapp) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights