RIJENS NIEUWS – De gemeente Gilze en Rijen heeft laten weten dat er in de gemeente een achterstand is in het groenonderhoud. Bij de gemeente zijn in de afgelopen weken nogal wat klachten en meldingen binnengekomen van inwoners. Gilze en Rijen heeft de aannemer over het groenonderhoud hierop aangesproken. 

Afspraken gemaakt 
De groenaannemer heeft aan het college gemeld dat hij voor het eind van dit jaar de achterstand zal hebben weggewerkt. Het streven is om de grootste achterstand in september weg te werken, zodat het groen er weer netjes bij zal komen te liggen. 

Hiervoor zal de aannemer extra mensen inzetten om het onkruid te verwijderen uit plantvakken, verharding en hondentoiletten. Tevens zal op de afgesproken plaatsen en gazons het gras extra worden gemaaid. Daarom vraagt de gemeente aan de inwoners om geduld te hebben. Ondanks het feit dat de aannemer extra mensen in zal zetten, kunnen niet alle plaatsen tegelijkertijd aangepakt worden. Daarom kan het wat langer duren voordat het groen in elke straat weer op orde is. 

Eerder heeft de gemeente afspraken gemaakt met de groenaannemer over wat er moet gebeuren om de gemeente Gilze en Rijen mooi groen en netjes te houden. Deze afspraken zijn vastgelegd in de onderhoudskalender, die medio half september te vinden is op de site van de gemeente. Voor zover nu te zien is ( 14 september) is dat nog niet gebeurd. 

Het ontstaan van de achterstand 
De samenwerking tussen gemeente en vorige groenaannemer is in 2022 eerder geëindigd dan verwacht was. De nieuwe groenaannemer is daardoor gestart met een achterstand in het onderhoud van het groen in de gemeente. 
Daarbij mogen ook gerekend worden dat er opstartproblemen zijn geweest en het groeizame weer in 2023. Al bij al heeft dit gezorgd voor extra uitdagingen. 

Maar met een extra inspanning zal Gilze en Rijen er voor het einde van het jaar er weer helemaal netjes uitzien. Dan wordt het tijd voor de volgende stap. De gemeente gaat in de komende jaren het groen in de openbare ruimte op verschillende plekken mooier maken. 

Melding openbare ruimte  
Op een andere pagina op de site van de gemeente wordt gemeld dat de zorg van de openbare ruimte een taak is van de gemeente. De gemeente streeft ernaar om alle zaken in de openbare ruimte veilig en schoon te houden. 

Mocht een inwoner van de gemeente iets zien in de openbare ruimte dat niet in orde is, kan dit gemeld worden. Dit gebeurt middels een melding openbare ruimte bij de gemeente. Men kan bijvoorbeeld een melding openbare ruimte doen

  • bij een verzakte stoep
  • bij afval in de straat
  • bij kapotte speeltoestellen
  • bij niet-werkende lantaarnpalen
  • bij het snoeien van groen (groenonderhoud) 

De meldingen helpen het college van Burgemeester en Wethouders bij de zorg om de gemeente veilig en leefbaar te houden.  

(Bron: Gemeente Gilze en Rijen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 14.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights