Na meerdere succesvolle Street Art evenementen keert Writer’s Block terug naar Lelystad om de stad verder te kleuren! Ditmaal organiseert de Street Art organisatie een evenement in het stadsdeel Lelystad-Oost. Van 7 tot 10 september fleuren drie Street Art kunstenaars uit binnen- en buitenland de omgeving van Waterwijk op met grote muurschilderingen.Tijdens het weekend van 9 en 10 september kunnen liefhebbers bij een van de workshops aansluiten.

Donderdag 7 september starten drie enthousiaste kunstenaars met hun creatieve werkzaamheden aan de Voorstraat in Lelystad-Oost. Binnen enkele dagen zullen unieke kunstwerken tot leven komen op de gevels van drie prominente muren. Eén van deze schilderingen wordt in nauwe samenwerking met buurtbewoners tot stand gebracht, waarbij zij de mogelijkheid hebben om actief deel te nemen aan het creatieve proces.

Geïnteresseerden kunnen aansluiten bij de kunstenaar Naomi King op Voorstraat 305 tussen 8 en 13 september. Het gehele proces, van concept tot voltooiing, zal gedurende het evenement openbaar te bewonderen zijn.

Zelf beleven met de gratis workshops
Naast het observeren van het creatieve proces, krijgen bezoekers eveneens de gelegenheid om zelf te ervaren en beleven. Tijdens het weekend van 9 en 10 september worden workshops georganiseerd, waarbij  deelnemers de kans krijgen om zich te verdiepen in de wereld van graffiti en planet art. Deze workshops bieden een creatieve belevenis voor mensen van alle leeftijden en ervaringsniveaus, en deelname is kosteloos.

Gekleurde Eksters
Ook zal er ruimte zijn voor kleinere kunstwerken! Kunstenaar Xander van Soelen en organisatie Writer’s Block slaan de handen opnieuw ineen na succesvolle edities van het project ‘De Geheime Ekster. Gedurende twee dagen, gepland op 14 en 15 september, zal de kunstenaar vrolijke schilderingen van eksters aanbrengen op huizen in de nabijgelegen omgeving. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan dit project via de officiële website van Writer’s Block.

Een Kleurrijke Missie
Met een indrukwekkend portfolio van meer dan 180 muurschilderingen verspreid over Nederland, zet Writer’s Block zich in om de publieke ruimte te verrijken met kunst. De organisatie is geen onbekende in Lelystad en heeft sinds 2020 het stadsbeeld verfraaid met diverse muurschilderingen in zowel het centrum als ‘t Lelycentre.

Het Street Art evenement in Lelystad-Oost markeert een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen Writer’s Block en Lelystad. Met de steun van toegewijde partners, Samen Lelystad-Oost, Gemeente Lelystad, woningbouwcorporatie Centrada en meerdere lokale, provinciale en (inter) nationale samenwerkingspartners, zet Writer’s Block zich in om Lelystad-Oost een visuele en sociale impuls te geven. Meer informatie over de kunstenaars, activiteiten en locaties wordt bekendgemaakt op de website en social media kanalen van Writer’s Block.

(Bron: Persbericht Writer’s Block) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 07.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights