Elektrische gitaar

Een van de gezichten uit de Flevolandse muziekscene is die van Remy Dovianus. In april 2011 werd hij geïnterviewd door de journalist Danitsja Koster in 3voor12/Flevoland in de rubriek ‘Wie is het?’ Ondertussen is het album ‘Remai’ uitgekomen met het fantastische nummer ‘Nothing Like the Rain’.  

Flevolandse muziekscene 
De muziekscene van Flevoland bestaat uit duizend-en-een gezichten, waaronder veel muzikanten naast liefhebbers, bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren en scouts. Het ene gezicht is bekender dan het andere gezicht.

Een van die gezichten is het gezicht van Remy Dovianus. Wie kent hem niet, met het petje en een gitaar, rockend op een podium. Dit gebeurde met zijn voormalige band Ambiossis. Daarnaast was hij ook regelmatig aanwezig bij concerten in Lelystad, Almere en andere steden.   

In het artikel ‘Wie is het?’ werd aangegeven dat hij een rustige jongen was, zo leek het, maar ondertussen werd er hard gewerkt aan een creatieve carrière. Remy Dovianus – ook bekend als Sunaivod – is geboren en getogen in Lelystad. 

Op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met de muziek. Zo kreeg hij op zijn 10e verjaardag een gitaar en versterker. Echter het werd pas echt spannend op zijn 14de toen hij een band zag in Spanje. HIj zag de gitarist, ging het ook doen.

Ambiossis
Mike, Robin, Clint en Flip ontmoeten elkaar in 2003 op school en gingen aan de slag met een urenlange jamsessie. Daarna werd besloten om een band te beginnen met de naam Point Blanc. In hetzelfde jaar leren ze Remy kennen op Lowlands. 

Remy sluit zich aan bij de groep, echter aangezien de naam Point Blanc reeds bestond, moest de naam veranderen en werd het Ambiossis. De muziek zou passen in het genre ‘Metal’, maar de leden noemen het meer crossover / emometal.  

De band Ambiossis weet in 2005 een aantal hoogtepunten te behalen, wint enkele prijzen en speelt op het bevrijdingsfestival in Almere. Er komt een debuutplaat (‘Snapcase’) maar wegens meningsverschillen stopt het bij deze plaat in 2006. 

Elektronische muziek 
Na de succesvolle periode van Ambiossis is Remy Dovinaus zich bezig gaan houden met elektronische muziek onder de naam Sunaivod. Als producer Sunaivod werd op 1 januari 2015 het album ‘Survival’ uitgebracht via het Spaanse label Genome Records.  

Op het album kwam de naam TEN6 (Martijn Huijskes) regelmatig voor. Samen hebben ze 3 tracks en een video gemaakt. Naast het werk als een gitarist in een band is hij ook een drum-’n-bass-dj. Het is hetzelfde gevoel als rock / metal, maar dan elektronisch. 

Juni dit jaar kwam het titelloze debuutalbum uit van het nieuwe project ‘REMAI’. Op het album staan een aantal jeugdhelden van Remy Dovianus, zoals Cristian Machado (ex-III Nino), Ahrue Luster (ex-Machine Head) en Jasen Moreno (ex-Drowning Pool). 

Het album is middels een Full Album Teaser op YouTube te beluisteren. Speciale nummers zijn ‘Nothing Like the Rain’, ‘Rivals’, ‘Distancia’. Deze laatste 2 nummers doen denken aan Nirvana of Wishbone Ash. Het album is een aanrader voor de liefhebber van rock / metal. 

(Bronnen: Podiuminfo, LinkedIn, YouTube, 3voor12/Flevoland)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 02.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights