In januari werd al melding gemaakt over de inbraak bij de Kinderboerderij de Knotwilg (in het Bultpark) in Lelystad. Het was zelfs 2 keer in één week. Tijdens de nieuwjaarsnacht werden 2 konijnen gestolen en bij de inbraak van een week later werd een gestolen konijn ‘teruggezet’ en een ander weer meegenomen.

Dieren gedumpt 
Deze keer, maandag 28 augustus, zijn er 11 kippen en 2 haantjes ‘gedumpt’ bij de dierenweide in het Stadspark. Hier blijkt dat een onbekende een kooi met dieren gewoon heeft neergezet en daarna is verdwenen. 

Volgens de Kinderboerderij zouden de dieren al een tijd niet of nauwelijks wat te eten hebben gekregen. Bij controle van de dieren, onder meer van het borstbeen, bleek dat de dieren te mager waren.   

Lege kooi gevonden
Een vrijwilliger van de Kinderboerderij had dinsdagochtend een lege kooi gevonden, waarna de kippen in beeld kwamen, die losliepen op de parkeerplaats. Met andere vrijwilligers zijn de dieren gevangen genomen. 

Aangezien er nog een hok in aanbouw was, werden de gevangen dieren daar in geplaatst. Men moest eerst nog wel een dak aanmaken, want die was nog niet klaar. Het lijkt erop dat de dieren het naar de zin hebben, alleen het hok is te klein voor de 13 dieren. 

Vaker dieren gedumpt 
Volgens voorzitter van Stichting Dierenweiden Lelystad, Pauline Kunst – Sijmons, komt het vaker voor dat er dieren gedumpt worden. Alleen nu waren er veel in een te kleine kooi. Het is niet te bevatten waarom mensen dit doen. 

Gehoopt wordt dat er een goed tehuis gevonden wordt voor de kippen en haantjes. De Dierenweide was niet van plan om uit te breiden. Tevens roept het bestuur mensen op zich te melden als ze weten waar de dieren vandaan komen. 

Natuurlijk is het niet de bedoeling om op zo’n manier dieren achter te laten bij de poort van de Dierenweide. Mensen die dieren hebben, waar ze niet meer voor kunnen zorgen of willen zorgen, kunnen beter vooraf contact zoeken met de Dierenweide of nog beter met de Dierenambulance. 

(Bronnen: Dierenweiden Lelystad, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 01.09.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights