Flevolandse boeren opgelet! Van 1 tot en met 29 september 2023 kan men subsidie voor geïntegreerde gewasbescherming aanvragen via RVO.nl. Het doel van deze subsidie is om minder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken tegen ziekten, plagen en onkruiden. Het digitale subsidieloket opent 1 september om 9.00 uur en sluit op 29 september 2023 om 17.00 uur.

Er is in totaal 5 miljoen euro subsidie beschikbaar. Boeren kunnen voor zichzelf subsidie aanvragen of in een samenwerkingsverband. Toewijzing is op volgorde van binnenkomst, dus wacht niet te lang met het aanvragen van deze subsidie!

Waarom deze subsidie
Werkt u als boer aan preventieve en niet-chemische maatregelen om geïntegreerde gewasbescherming te verbeteren? En doet u dat met een innovatieproject of een investering in bedrijfsmiddelen? Dan kunt u subsidie aanvragen voor kosten van een van beide.

Bij geïntegreerde gewasbescherming worden ziekten, plagen en onkruiden op verschillende manieren beheerst en bestreden. Het beste is om zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. Lukt dat niet en zijn ze toch nodig? Dan is het gebruik ervan nagenoeg vrij van uitstoot naar het milieu, en er blijven bijna geen resten achter.

Waarvoor krijgt u subsidie
Deze subsidieregeling bestaat uit twee onderdelen:

  • Innovatieprojecten geïntegreerde gewasbescherming; voor boeren die meewerken aan een project voor de ontwikkeling van preventieve en niet-chemische maatregelen.
  • Investeringen in maximaal twee nieuwe bedrijfsmiddelen; voor boeren die nieuwe bedrijfsmiddelen kopen voor mechanische onkruidbestrijding. Welke middelen dat zijn leest u in de voorwaarden op de website RVO.nl.

Deze twee onderdelen hebben ieder een eigen budget, samen goed voor 5 miljoen euro. Het subsidiepercentage is 50 procent met een minimaal subsidiebedrag van 5.000 euro en een maximaal subsidiebedrag van 125.000 euro.

(Bron: Provincie Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 31.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights