Nog even en dan begint het nieuwe culturele seizoen weer in Lelystad en wel op 9 september. En natuurlijk is het evenement LelySTART te beleven in De Kubus via het Rondje Kubus. Tijdens dit Rondje kan men meedoen aan de wereld van kunst, dans, theater en muziekoptredens, zowel in De Kubus als op het Kunstgras. 

Rondje Kubus
Maak deze onvergetelijke middag van 13.00 tot 17.00 uur van LelySTART mee met een Rondje Kubus. Naast de een wereld vol kunst, dans, theater en muzikale optredens, kan men ook meedoen aan de workshops. 

Men kan de eigen creatieve kant leren kennen en een workshop volgen om een instrument te leren spelen. Men kan kleien en schilderen, dansen en demonstraties bijwonen. Daarnaast is er ook nog een speurtocht. 

Workshop Ukelele
Als men een instrument wilt leren spelen, maar niet precies weet welk instrument, is het te overwegen om de ukelele eens te proberen. Dit is een gitaarachtig instrument met een zonnig en vrolijk geluid. Het instrument past perfect in elk genre. 

Of men nu fan is van folk, pop, kleinkunst of jazz, de ukelele past altijd. Daarbij is het ook nog makkelijk te leren bespelen en dus ideaal voor beginners. De uitdaging staat dat aan het eind van de workshop met de gehele groep tenminste één nummer gespeeld kan worden. 

Mensen die thuis een ukelele hebben, worden gevraagd deze mee te nemen. Daarnaast zijn er bij de workshops instrumenten aanwezig om te gebruiken. Wie gaat de uitdaging aan met de mensen van de workshop? De workshop is van 15.00 tot 16.00 uur in lokaal 0.6. 

The Cube
In het lokaal 0.5 zullen de deuren tussen 15.00 en 17.00 uur van The Cube opengaan. The Cube is een muziekstudio voor jongeren die vanaf september open zal zijn. Het is een ultieme gratis studio voor jongeren, waar ieder zijn talenten kan laten groeien. 

Er is een knusse studio, een oefenparadijs en een groot arsenaal aan instrumenten. Tevens heeft men de beschikking over topklasse microfoons, apparatuur en als klap op de vuurpijl: zelfs een vette DJ-set. 

Tijdens LelySTART zullen de deuren van The Cube worden geopend en krijgt iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met The Cube. Maar let op: het wordt geen gewone introductie!

Men gaat voor een super originele aanpak met ‘takeovers’. Zo zullen diverse artiesten de leiding nemen over The Cube en de aanwezigen op een unieke manier kennis laten maken met wat The Cube allemaal te bieden heeft. Hierbij valt te denken aan live optredens, oefensessies en nog andere zaken. 

(Bronnen: De Kubus Lelystad, Kubus Lelystad (Instagram), lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights