Jeugd Problematiek

KAMPEN – ‘Billy Boem’ is een groep van kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot 12 jaar die extra steun nodig hebben. Steun omdat er thuis stress of spanningen zijn. Kinderen krijgen vaak meer mee, dan er gedacht wordt. En de kinderen hebben er dan last van of zitten dan meestal met vragen. 

Vragen stellen 
Voor veel kinderen is het op zo’n moment fijn dat ze vragen kunnen stellen aan andere kinderen en samen leuke dingen kunnen doen. Daarbij wordt het ook als prettig ervaren door de kinderen als ze merken dat ze niet de enige zijn waar thuis wel eens stress voorkomt. Tevens leren de kinderen de eigen gevoelens te herkennen en ook te uiten. 

In een aantal steden is de Billy Boem Club druk bezig om de kinderen te helpen. Zo was er in 2021 een aankondiging in de lokale media dat de Billy Boem Club weer van start ging in Deventer (dit keer op 4 mei om 15.15 uur). Impluz organiseerde samen met Tactus de doe-praatclub ‘Billy Boem’. Bij deze groep leren kinderen om te gaan met lastige situaties en emoties. 
De site Indigo West (onder meer Rotterdam) heeft het ook over de Billy Boem Club, waar kinderen vragen kunnen stellen aan elkaar en elkaar tips kunnen geven. Daarnaast doen ze samen oefeningen. Hier is geregeld dat de club bestaat uit zo’n 10 bijeenkomsten van 1.5 uur per week. 
Naast de Billy Boem Club is er eenmaal een ouderbijeenkomst waar bijgepraat wordt over de stand van zaken in de groep. 

Regio Almelo 
Ook in de regio Almelo is een Billy Boem Club en worden de kinderen meegenomen in de doldwaze wereld van emoties en gevoelens. Er wordt aangegeven dat de kinderclub afgestemd is op de belevingswereld van het kind. In deze regio worden 2 bijeenkomsten voor de ouders georganiseerd. Hierbij staan opvoedingsvragen centraal en krijgen de ouders de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen.    

In Kampen gaat op 25 september de Billy Boem Club van start. In een gezin kan het voorkomen dat een ouder of een kind dat meer zorg of aandacht nodig heeft, of er is sprake van een scheiding, financiële problemen of veel geruzie. Hierdoor kan spanning en / of stress ontstaan, wat een grote invloed op kinderen kan hebben. 
Bij de Billy Boem Club zijn ervaren hulpverleners die hulp bieden aan de kinderen. Dit gebeurt spelenderwijs, waardoor de thuissituatie een plaats kan krijgen en het kind weerbaarder wordt. 

Het gaat er om dat het kind om kan gaan met lastige situaties. Met knutselen, oefenen, spelen en leren omgaan met emoties. De cursus is gratis voor de inwoners van de gemeente Kampen en wordt georganiseerd op de locatie Quintus (Vloeddijk). Informatie is te vinden en aanmelden kan bij Impluz (0570 – 604900 of info@impluz.nl of op de site
Voor de ouders zijn in Kampen 3 bijeenkomsten gepland. Ouders hebben de opgave om kinderen op te voeden, ook in spanningsvolle situaties. Dit is niet altijd even makkelijk. Men kan hulp krijgen van ‘Billy Boem’. Ook de ouders kunnen dan deskundige begeleiding krijgen en ervaringen uitwisselen. Daarbij is het voor de ouders ook prettig te ervaren dat in elk gezin ups en downs voorkomen. Door de bijeenkomsten kunnen de ouders steun bij elkaar vinden en bij de begeleiders. 

(Bronnen: KampenOnline, Indigo West, Impluz, Het Deventer Nieuws, Brugnieuws) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 29.08.2023

Ook te lezen via kampen.nieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights