Klimaatactivisten uit heel Nederland gaan opnieuw de A12-mars lopen. De A12-mars is de opmaat naar de 8e blokkade van de A12 in Den Haag, midden in het politieke hart van ons land. Vanaf 9 september vindt daar een blokkade-marathon plaats.


Op zondag 3 september gaat de mars van start in Arnhem, Almere en Alkmaar. Almere en Arnhem komen na drie etappes samen in Utrecht, en vanaf daar lopen ze samen verder naar Voorburg, waar ze de groep uit Alkmaar ontmoeten. In de laatste etappe lopen zij in één grote mars tot aan de regeringsgebouwen in Den Haag én de A12-blokkade.

De tijd dringt!
Er is nog maar een paar jaar om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden en met de val van het kabinet dreigt stilstand voor de noodzakelijke maatregelen, en stilstand is achteruitgang! Tijdens de A12-mars en bij de daaropvolgende A12-blokkade in Den Haag laten bezorgde mensen daarom hun eis horen: stop onmiddellijk met subsidies voor fossiele brandstoffen!

Het is van levensbelang dat het demissionaire kabinet deze maatregel alsnog neemt en dat het nieuwe kabinet in haar regeerakkoord vergaande maatregelen opneemt om het opwarmen van de aarde een halt toe te roepen. De A12-actie is daarmee ook nadrukkelijk een oproep aan alle partijleiders om de klimaat noodtoestand te erkennen en in hun verkiezingscampagne duidelijk te maken wat zij hieraan willen doen.

Tweede editie A12-mars 
De A12-Mars, die voor de tweede keer wordt georganiseerd, is een laagdrempelige manier om kennis te maken met Extinction Rebellion (XR). Zoals alle acties van XR, is ook de A12-mars een vreedzame actie.

De mars is publieksvriendelijk, aangekondigd bij de gemeenten en wordt waar nodig gefaciliteerd door de politie. Omdat de etappes langs treinstations lopen, kan iedereen onderweg aansluiten om een gedeelte of de hele route mee te lopen. Aanmelden is niet nodig.

Klimaatburgemeesters 
Er zijn supporters, individueel of verenigd in organisaties / bedrijven die de activisten langs de route aanmoedigen en ondersteunen met bijvoorbeeld een versnapering. Klimaatburgemeesters van de gemeenten op de route zijn gevraagd om deel te nemen.
Voor de mars in september wordt gerekend op veel wandelaars én supporters langs de routes. De groep vanuit Almere start op 3 september om 10.00 uur vanaf station Almere Oostvaarders naar Almere Poort. Op dag twee wordt vanaf Almere Poort naar het station in Hilversum gelopen. De route gaat dan ook over het mediapark waar, met hulp van bekende Nederlanders, de XR boodschap (inter)nationale mediabedrijven zal bereiken. Op dag drie wordt dan naar Utrecht CS gelopen.

Meer informatie op de speciale website www.a12mars.nl

(Bron: Persbericht Extinction Rebellion Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 27.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights