HOOFDDORP –  Maandag 21 augustus zijn de werkzaamheden voor de vernieuwing van Stadspark Hoofddorp gestart. Dit gebeurt door aannemer De Wilde Infra. De bedoeling is dat het een compleet stadspark wordt waar bewoners en bezoekers van het stadscentrum kunnen ontspannen, wandelen, sporten en recreëren. 

Aanleg vernieuwde stadspark 
Het ontwerp kwam tot stand in afstemming met omwonenden en specialisten. Zoals het er nu uitziet, zal de aanleg van het vernieuwde stadspark duren tot maart 2024. 
Het stadspark is dé verbinding tussen het station en het stadscentrum. En tevens is het daarmee het groene hart van het Stadscentrum Hoofddorp. 

De wethouder Woningbouw, Jurgen Nobel, is blij dat de renovatie van het stadspark is begonnen. Hij is van mening dat bij alle ontwikkelingen van de komende jaren in de gemeente Hoofddorp, een mooi, groen nieuw stadspark natuurlijk niet kan ontbreken. 

Omleidingen en deel tijdelijk dicht 
Tijdens de werkzaamheden zal de aannemer fiets- en wandelpaden in het stadspark in fases afsluiten. Op die plaatsen waar de paden zijn afgesloten komen omleidingen. Als een pad afgesloten wordt, zal dit twee weken van tevoren worden aangekondigd middels een bord. Tevens is het zo dat er tijdens de werkzaamheden werkverkeer in en rond het park zal rijden in de periode tussen 7.00 en 17.00 uur. 

Het bosgedeelte en het deel van het park achter de Piratenwijk zullen tijdelijk dicht gaan. Op het kaartje van de gemeente is dit het gebied binnen de rode lijnen. Deze afsluiting zal in ieder geval duren tot begin 2024. 
Daarentegen zal het gebied van De Fruittuinen en het gebied rondom de kinderboerderij langer bereikbaar blijven. 

Meer informatie 
De aanleg van het (vernieuwde) Stadspark zal in fases gebeuren en duurt tot maart 2024. Bij elke fase werkt aannemer De Wilde Infra aan een ander deel van het stadspark. Het begin van de werkzaamheden zal het gebied zijn tussen de Kagertocht en de Piratenwijk. De verschillende fases zijn te vinden op de site van de gemeente Haarlemmermeer. Hier is ook meer informatie te vinden over het ontwerp. Ondertussen hebben de direct omwonenden informatie over de werkzaamheden per brief ontvangen. 

Tijdens het open proces van Hoofddorp-Centraal is de basis gelegd voor het ontwerp van Stadspark Hoofddorp. Hierbij hebben bewoners en ondernemers samen aan tafel gezeten met ontwerpers van landschapsarchitectenbureau Dijk & Co. Uit het proces is een schetsontwerp ontstaan voor het stadspark. 

Daarna heeft Landschapsarchitectenbureau Loos van Vliet in 2019 samen met de werkgroep Stadspark een voorlopig ontwerp gemaakt voor het stadspark. Met het plan worden het Wandelbos, De Fruittuinen en de tennislocatie met elkaar verbonden. Tevens zijn de planten en de bloemen beter op elkaar afgestemd en ontstaat er meer eenheid door dezelfde bruggen en bankjes. 

(Bronnen: Gemeente Haarlemmermeer, haarlemmermeer.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 25.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights