DONGEN – Inwoners van de gemeente Dongen die de Meedoenregeling ontvangen kunnen sinds 3 juli gebruikmaken van het gratis openbaar busvervoer van Arriva. De Meedoen Pas is een samenwerking tussen de gemeente Dongen en Arriva. 

Uitbreiding van de pas 
De Meedoen Pas heeft sinds maandag 17 juli een extra buslijn op het abonnement gekregen. Dat is lijn 2 van Tilburg Centraal Station naar ETZ Elisabeth. 
Het ziekenhuis in Tilburg heeft 2 locaties en wel ETZ TweeSteden en ETZ Elisabeth. Middels de oude afspraken tussen de gemeente Dongen en Arriva konden de inwoners wel met het openbaar vervoer naar ETZ TweeSteden, maar niet naar ETZ Elisabeth. Daarentegen waren de meeste afspraken en behandelingen in ETZ Elisabeth. 

Daarom heeft Arriva het abonnement uitgebreid met lijn 2 van Tilburg CS naar ETZ Elisabeth. De gemeente Dongen en Arriva hebben afspraken gemaakt over de Meedoen Pas. Zo is de pas voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. 

Inwoners kunnen de pas gebruiken in de buslijnen 229, 230, 231, 327, 328, 631 en 2 (Tilburg CS naar ETZ Elisabeth) van Arriva. De bussen van deze lijnen rijden naar Tilburg CS / ETZ Elisabeth, Dongen, Oosterhout, Breda CS, Rijen, ‘s-Gravenmoer, Kaatsheuvel, Dongen-Vaart en Waalwijk. 
Het abonnement is van toepassing tijdens de daluren, ofwel na 09.00 uur op werkdagen. In het weekend en in de vakantie is het abonnement ook vóór 09.00 uur geldig. 

Kosten OV vaak belemmering 
Als men weinig te besteden heeft, reist men niet zo makkelijk met het openbaar vervoer. Vaak zijn het juist deze kosten die de minima tegenhouden. Juist het aangaan en onderhouden van sociale contacten is van groot belang. 
Eenzaamheid ligt op de loer bij mensen die minder te besteden hebben. Door het gratis busvervoer – geeft de gemeente Dongen aan – kunnen mensen op familiebezoek gaan, een uitstapje maken of naar het ziekenhuis, zonder dat het geld een probleem is. 

(Bron: Gemeente Dongen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 24.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights