OPINIE – Als je in Nederland mensen oproept voor een vreedzame demonstratie, wordt je veroordeeld voor opruiing, maar een demonstratie met Qur’an verscheuring valt onder ‘Vrijheid van Meningsuiting’. Als je in Nederland zegt dat je niet achter de oorlog staat in Oost-Europa, ben je een Poetin-aanhanger en verspreider van nepnieuws. Als je in Nederland – overigens ook in de rest van het westen – achter het Palestijnse volk staat, ben je antisemiet en moeten alle artikelen en opiniestukken – volgens de bezetter van Palestina – worden verwijderd of minimaal worden tegengehouden. Zie hier ‘mijn leven in een notendop’, zullen veel activisten zeggen. 

Gerechtelijke ongelijkheid 
Begin augustus werd al aangegeven dat 7 leden van XR (Extinction Rebellion) door de Rechtbank Den Haag zijn veroordeeld tot taakstraffen, daar ze zich schuldig zouden hebben gemaakt aan opruiing. XR heeft aangegeven dat er werd opgeroepen tot vreedzame burgerlijke ongehoorzaamheid ofwel demonstreren tegen de grootste vervuilers van Nederland. En dat recht hebben de leden van XR. 
Een week later werden 10 klimaatactivisten opgepakt bij de Dutch Grand Prix, wegens een demonstratie met een bord ‘Highway to climate Hell’. 

In dezelfde tijd zijn brieven gestuurd naar mensen die (mogelijk) aanwezig zouden zijn geweest bij een klimaatprotest op Schiphol. Naar nu blijkt, zijn minstens 7 personen onterecht aangeschreven. Deze 7 ontkennen dat ze aanwezig zijn geweest. 

Dit lijkt steeds meer op treiteren, zonder de feiten daadwerkelijk te controleren. Maar ondertussen mag er wel opgeroepen worden voor een demonstratie waar een Qur’an vernield zal gaan worden (verbranding, verscheuren of een pagina eruit verscheuren). Volgens de minister van Justitie zou dit vallen onder de Vrijheid van Meningsuiting. Ja, mijn hoela, dit is opruiing en niets anders, bedoeld om bepaalde bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten.  

Schennis van de Qur’an 
De Islam Omroep kwam deze week met een artikel over de zogenoemde demonstratie van het anti-Islamgroepje Pegida, waarbij de voorman, Edwin Wagensveld, een Qur’an verscheurde voor de Turkse ambassade. 
Daarom hebben de Turkse autoriteiten een diplomaat van de Nederlandse ambassade op het matje geroepen op het ministerie. Volgens de Turkse tv-zender TRT Haber zou gemeld zijn dat Turkije dit soort ‘acties’ maximaal veroordeelt. Ook een Deense diplomaat is op het matje geroepen. Het is alleen jammer dat niet meer Islamitische landen de Nederlandse diplomaten op het matje hebben geroepen. Maar die waren waarschijnlijk te druk met hun banden aan te halen met de bezetter van Palestina. 

Volgens de Nederlandse minister van Justitie was de zogenoemde actie een beetje sneu, maar dat het wel zou mogen. Echter steeds meer landen en hoogleraren geven aan aan deze opmerking te twijfelen. Het Europees recht verplicht opruiing en haatzaaien tegen te gaan. Daarnaast is er een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat vernieling van voorwerpen die behoren tot een religie, niet onder de vrijheid van meningsuiting valt. 

Dit betekent dat de minister te ver is gegaan en dat dit aangevochten kan worden en dat de organisatoren van de ‘demonstratie’ opgepakt moeten worden wegens opruiing. 

Discriminatie
Deze week kwam naar buiten dat de Belastingdienst ten onrechte de As-Soennah Moskee haar fiscaal voordeel heeft ontnomen. Tevens geeft de rechtbank aan dat discriminatie niet uitgesloten kan worden. 
De Belastingdienst heeft specifiek Islamitische organisaties onderzocht op wat ze noemde ‘gesjoemel met giften’. De rechtbank heeft nu het onderzoek naar de As-Soennah Moskee (Den Haag) ongeldig verklaard. Volgens de rechtbank ‘kan niet worden uitgesloten’ worden dat de Belastingdienst heeft gediscrimineerd. 

Het is gewoon van de ratten besnuffeld, dat de ‘Overheid’ steeds bezig is met onderzoek naar Islamitische organisaties, zoals undercoveroperaties in Moskeeën, onderzoek naar Islamitische scholen en dus ook naar de ANBI-status van de Moskeeën. Wanneer houdt dit nu eens op; heeft de Belastingdienst nog nooit gehoord van artikel 1 van de Grondwet? Speciaal voor de Belastingdienst hierbij de tekst “ … Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan … “ 

Bezetting van Palestina 
In een artikel van Ramallah News wordt gesproken over een uitlating van Yossi Dagan, voorzitter van de Northern West Bank Settlements Council, die de Palestijnse Autoriteit (PA) aanviel. Er zouden zogenaamd 3 kolonisten zijn gedood. Volgens deze illegale kolonist is de PA de bron van het terrorisme. Volgens hem zou Abu Mazen (President Abbas) achter het terrorisme zitten. HIj gaf zelfs aan dat des te massaler het moorden is, hoe hoger zijn salaris zou zijn.  

Opvallend is dat niemand nu de ambassadeur van de bezettingsregering op het matje roept. Nee, sterker nog, de bezettingsmacht en Nederland hebben een 4-jarig wapenovereenkomst getekend ter waarde van 55 miljoen dollar. Het bedrijf Elbit Systems, dat wapens maakt om de Palestijnen aan te vallen, zal een ReDrone Counter Unmanned Aerial Systems leveren, inclusief het leveren van logistieke, training- en ondersteunende diensten. Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft aangegeven dat het systeem de vliegbases en de marinehaven van Den Helder zal beschermen tegen drones tot 20 kilogram. Tja, president Poetin zou eens op bezoek komen.

‘Rupsje Nooitgenoeg’
Nu heb ik al vaker gezegd, dat de oorlog in Oost-Europa niet mijn oorlog is. Zeker niet zolang de Nederlandse regering de bezetter van Palestina niet op het Nederlandse matje heeft geroepen en de president van de bezetter op de terroristenlijst heeft geplaatst, een internationaal arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd, zodat hij ook niet kan reizen, net als president Poetin. Dikke maatjes onder elkaar doen dat natuurlijk niet, hoewel vele  internationale wetten ook met voeten getreden worden. 

Maar ondertussen wordt Nederland – en het gehele westen – een oorlog ingezogen en we blijven maar voldoen aan de eisen van een ‘bevriende president’. Zijn de toegezegde F-16’s nog niet eens binnen en ondertussen wordt er wel ‘gebedeld’ om de Gripen-gevechtsjager en de Taurus-kruisraket. Ondertussen moeten de piloten nog opgeleid worden en de banen van de militaire vliegvelden aangepast worden. Vraag me trouwens toch af, hoeveel westerse militairen in Oost-Europa momenteel ‘actief’ zijn.   

In een ‘normale tijd’ koopt men wapensystemen in en dat gebeurt door de minister van Defensie of de staf van het ministerie of de inkoper. In dit geval gaat de president van land tot land met de vraag of dat er nog wat over is. En Nederland doneert voor het ‘goede doel’ enkele F-16’s – die een prijsje tussen 13 en 80 miljoen dollar per stuk hebben -. Dit heeft te maken van het inkooppakket en welk type. Gelukkig had men al in 2016 besloten de toestellen te gaan vervangen. In juni 2022 maakte Defensie bekend versneld 6 extra F-35 gevechtsvliegtuigen aan te schaffen voor een slordige 80 miljoen dollar per stuk. Deze 6 komen boven op het aantal van 46 vliegtuigen. BIj deze aantallen kan men best de verouderde toestellen doneren. 

(Bronnen: Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, RTL Nieuws, Islam Omroep, Ramallah News, The Reality of Palestine, De Nederlandse Grondwet, Executive Flyers, VRT Nieuws, Defensie, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 23.08.2023

2 gedachte over “Een blik in de gerechtelijke en politieke keuken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights