Elk jaar wordt door Sportservice Flevoland een skateparktour georganiseerd langs de Flevolandse gemeenten. Skaten is een populaire sport onder de jeugd. Ondertussen is skateboarden toegevoegd aan het olympische programma. Sportservice Flevoland coördineert de parktour Own the Spot, die plaatsvindt van juli tot en met september.  

Own the Spot
De organisatie van de skateparktour wordt verzorgd door de lokale sport- en welzijnsorganisaties, samen met de jongeren. Sportservice Flevoland wil middels Own the Spot dat jongeren participeren, dat de beeldvorming van ‘hangjongeren’ verandert. 

Hierbij gaat het dan specifiek over de beeldvorming van ‘hangjongeren’ op de Flevolandse skateparken. Tevens wil men dat jongeren uit verschillende gemeenten met elkaar in contact komen en wil men de Urban sports in Flevoland promoten.

Skateparktour
Ondertussen is de skateparktour op vrijdagavond 7 juli begonnen in Zeewolde (Kluunpad). Daarna volgden op zondagmiddag 23 juli Swifterbant (De Greente), vrijdagavond 4 augustus Lelystad (Zilverpark) en zaterdagmiddag 19 augustus Noordoostpolder (Nagelerweg) 

Op het programma staan nog 2 locaties en dat zijn op zaterdagochtend om 11.00 uur op Urk (locatie Wilhelminapark) en op zondagmiddag 17 september de afsluitende finale in Almere (locatie Evenaar).  

Het evenement en spelregels 
Het is de bedoeling dat bij alle events een wedstrijd wordt gehouden, waarbij de belangrijkste obstakels worden gehit. Het wedstrijdelement is in alle gemeenten hetzelfde voor skateboarder, steppers, inlineskaters en BMX’ers. Tevens is er een DJ en een speaker aanwezig.  

De rider met de beste tricks op een van tevoren bepaald obstakel, hit het obstakel en kan hier mee prijzen winnen. Dit geldt voor meerdere obstakels in het park. Per event (locatie) krijgen de beste 10 deelnemers punten en verzamelen daarmee max 10 punten per event. 

De punten tellen mee bij de finale in Almere op 17 september. Hier wordt een Flevolandse top samengesteld. Naast de punten krijgen de beste 5 deelnemers per event leuke goodies. De tour is bedoeld voor ervaren, maar ook voor beginnende riders, die beide (geld) prijzen kunnen verdienen.   

Voor de beginnende riders of geïnteresseerden zijn steps en skateboards aanwezig die men kan gebruiken. Tevens brengt een partner van de tour genoeg beschermend materiaal mee. Tenslotte wordt door SKEET Almere skate clinics gehouden in Almere (dat was ook in Lelystad). Hier kan men de eerste les volgen en / of een nieuwe truc oefenen voor de run tijdens Own the Spot.

(Bronnen: Sportservice Flevoland, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 20.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights