November 2022 werd gemeld dat Lara Artz zo’n jaar daarvoor was begonnen met een deelkastje. Op haar account op Facebook had ze toen al zo’n 1.200 leden. Middels Facebook konden de laatste gegevens gedeeld worden over welke producten in het deelkastje staan of er snel zouden komen. 

Deelkastje om mensen te helpen 
Via het deelkastje van Lara Artz konden zo’n 100 mensen een tas met verschillende groenten per week komen afhalen. Dagelijks waren er ook nog zo’n 30 mensen die dagelijks producten kwamen halen, zoals groentesoep en pasta’s.

Het was in feite een kleine club vrijwilligers die mensen uit Lelystad hielpen. Hierbij moet men denken aan kratten met producten uit de moestuin, die uitgedeeld werden. Maar het werd steeds groter en uitgebreider. 

Officiële Stichting
Lara Artz en Dominique van den Bos hebben daarom het besluit genomen om een officiële Stichting op te richten. Dat is ondertussen gebeurd en de Stichting heeft de naam ‘Stichting Sterk met Elkaar’ meegekregen. 

Door de Stichting kunnen bedrijven makkelijker een donatie doen. Op de uitgifte avond zijn er zo’n 100 gezinnen die langskomen. Zelfs ontstaan er rijen van mensen die wachten om hun tas op te komen halen.     

De initiatiefnemers zijn de Stichting begonnen omdat men de voedseltas wilde uitbreiden. Meestal krijgt men vragen, als men producten gaat halen bij ondernemers, over registratie, Stichting of de ANBI-status. 

Nieuwe plannen
Nu er een Stichting is, zijn er nog veel meer plannen. Zo willen de dames naar een andere locatie, waarbij de vrijwilligers de meer dan 100 kratten niet meer via de trap naar boven hoeven te tillen.  

Dit plan zal gefinancierd moeten worden en dus is de Stichting op zoek naar sponsoren. Tevens is er de wens om een koelwagen in te zetten. Dit komt uit de regels, want het vervoeren van gekoelde producten is aan regels gebonden.  

(Bronnen: Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 18.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights