De start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 9 september. Dit gebeurt op verschillende plaatsen in en rondom het stadshart. Onder de vlag van Cultuur voor Lelystad zullen Agora Theater, De Kubus, Poppodium Corneel en FlevoMeer Bibliotheek Lelystad samen dit evenement organiseren. 

LelySTART 
Het evenement LelySTART zal plaatsvinden in Agora, in De Kubus, in Bibliotheek, op het Stadhuisplein en op het terrein tussen Agora en de Kubus. De afsluitende afterparty wordt in Corneel georganiseerd. Alles is gratis toegankelijk (van 10.00 tot 01.00 uur).  

Tijdens LelyStart is het genieten van een optreden van talloze artiesten, er zijn demonstraties en workshops. Naast nog veel meer activiteiten. Dit jaar wordt er voor gezorgd dat (amateur)kunstenaars uit Lelystad een eigen podium krijgen. 

Programma FlevoMeer Bibliotheek
Op verschillende locaties in het stadshart zijn heel veel activiteiten te bezoeken. In FlevoMeer Bibliotheek zijn er allerlei activiteiten voor ouders / verzorgers met kinderen van 0 – 6 jaar (tussen 10.00 en 15.00 uur). 

Aanwezig zullen zijn Paw Control en De Kleine Zeemeermin. Er zijn kindervoorstellingen, man kan knutselen, zich laten schminken of een tattoo laten plakken. Tevens zijn er verschillende workshops en zijn er allerlei dingen te koop. 

Programma Kunstgras 
Het grasveld voor de Kubus is veranderd in ‘Kunstgras’. Hier kan men slenteren over de  kunstmarkt, kan er een ijsje gehaald worden bij Billie, is er een voorstelling van MinMeerZee. Daarnaast kan men proberen een kunstwerk te maken door graffiti te spuiten. 

Het programma loopt van 13.00 tot 21.00 uur. Ook is het mogelijk om te genieten van dansvoorstellingen, kan men schilderen, pottenbakken en popbands beluisteren en natuurlijk meeswingen. Kunstenaars of bedrijven kunnen nog een kraam huren. Tenslotte is er van 19.00 -21.00 uur live theater in de openlucht met de Comedy Camper.  

Programma Kubus 
Het programma van De Kubus loopt van 13.00 tot 17.00 uur. Hier kan men meedoen aan een Rondje Kubus. Hierbij kan men een instrument uitproberen, workshops volgen, zoals Zitdans, gitaar en ukelele. 

Daarnaast zijn er workshops voor stop-motion en modeltekenen. In De Kubus kan men ook demonstraties bijwonen van edelsmeden. Tevens zijn er tal van optredens met muziek, musicals, dans en verschillende bands. Tenslotte is er een speurtocht en een unieke rondleiding. 

Programma Agora 
Het programma van Agora is ingepland van 13.00 tot 16.15 uur. Zo zijn er in de Kleine Zaal tal van optredens te beluisteren. Hierbij valt te denken aan Q-Tiz, de dansgroep Bollywood Shashnie en Ferdi Stofmeel. Daarnaast is er nog ‘Poëzie uit de Polder’ en een optreden van theatergroep Droog! 

Programma Stadhuisplein
Ook op het Stadhuisplein is er een vol programma van 13.00 tot 20.00 uur, wat gepresenteerd wordt door Matthijs Biesmans. Zo kan men dansen tijdens de silent disco met DJ Pablo, DJ Robbie Rebel en de Vinyl Junkies, en kan men luisteren naar live muziek. 

Tevens is er een optreden van dansschool DD Dance of Dharkan Dance en wordt er een modeshow gehouden met vintage kleding. De gehele tijd kan men genieten van een hapje en drankje op het Foodtruck Festival met 15 foodtrucks. 

(Bronnen: LelyStart, Makers van Lelystad (Instagram), lelystad.nieuws.nl) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights