De echte kenner van het Bultpark weet zeker het Kabouterpad door het Bultpark te vinden. Het Kabouterpad ligt er al een paar jaar en wordt flink gebruikt. Dit brengt natuurlijk met zich mee, dat er zo nu en dan wat onderhoud nodig is. 

Adopteer een kabouter
Onder meer is in het kader van het onderhoud dat de kabouterpalen wat onderhoud nodig hebben. Zo kunnen ze een likje verf gebruiken en mogelijk zo nu en dan moet een scheurtje gedicht worden. 

Daarom is de Stichting Bultparkcomité op zoek naar 2 of 3 vrijwilligers die de kabouters langs het Kabouterpad willen adopteren. Na de bevestiging per mail, kan men wat vrijwilligerswerk doen. Gelukkig is het werk te overzien. 

Zo wordt een paar keer per jaar langs de palen gelopen om ze te bekijken. Hierbij wordt gekeken wat er nog gedaan moet worden. De vrijwilligers zorgen voor een plan van aanpak en de Stichting zorgt voor de materialen, zoals verf, schuurpapier, schoonmaakmiddel en kwasten. 

Na zo’n opknapbeurt en als de kabouters weer staan te glimmen en te shinen, zullen zowel de kabouters als de gebruikers van het Kabouterpad ontzettend gelukkig zijn. Mensen die interesse hebben kunnen contact opnemen middels de mail p.a.kouwenhoven@gmail.com . Indien nodig kan men eerst een afspraak maken om het pad eens af te lopen. 

Jongerenbank
Op de bult heeft een jongeren bank gestaan, gezaagd uit een populier. Echter, de bank was verrot. Ondertussen is de bank in stukken en brokken gezaagd. De Groene Sluis heeft een financiële bijdrage gedaan voor een nieuwe bank. 

Dit was alleen voor de materialen. Het maken van de bank wordt gedaan met vrijwilligers. De planken voor de bank zijn afkomstig van een Robinia en de stam wordt verzaagd door een houtbedrijf.

Robiniahout wordt ook wel Europees hardhout genoemd, net zoals overigens het hout van de tamme kastanje. Het hout is duurzamer dan van de eik, de beuk en de linde. Ondertussen zijn de planken in de olijfgroene lijnolieverf gezet. In augustus zal de bank weer op zijn plaats staan boven op de bult.

(Bronnen: Bultpark Lelystad, Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 02.08.2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights